13 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2016 10:50

''Ο Μαφιόζος'' στην Ταινιοθήκη Εργαζονένων της ΕΡΤ

Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3, μεταφέρεται στο σινεμά Απόλλων (Σαρανταπόρου 4, κάθετος στη Βασιλίσσης Όλγας, τηλ. 2310828642) για το θερινό της πρόγραμμα. 

Ταυτόχρονα, σε κάθε προβολή θα υπάρχουν μουσικοί πρόλογοι από γνωστούς καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης. Το νέο αφιέρωμα στην Ιταλική Σάτιρα (υποενότητα: Αφιέρωμα στον σπουδαίο κωμικό Αλμπέρτο Σόρντι) ξεκινάει τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 21:15 με την κοινωνική σάτιρα του Αλμπέρτο Λατουάντα "Ο μαφιόζος" (Ιταλία, 1962, ασπρόμαυρη, 105′). Παίζουν: Αλμπέρτο Σόρντι, Νόρμα Μπένγκελ, Ούγκο Ατανάσιο, Καρμέλο Ολιβιέρο. Στον μουσικό πρόλογο ο Αλεξανδρος Τριανταφύλλου, που θα ερμηνεύσει εξαιρετικούς νοσταλγικούς σκοπούς με τη φυσαρμόνικα του.

Η συνδιοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια γίνονται από το ΚΕΜΕΣ και θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου. Στους θεατές θα διανεμηθεί έντυπη ανάλυση του Κώστα Τσιναρίδη, ενώ στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση με το κοινό.

Το προς συζήτηση θέμα στο λαϊκό πανεπιστήμιο για τον κινηματογράφο θα είναι: Οι διαφορές πολιτισμών με κοινό στόχο το έγκλημα.

Ένας καλοκάγαθος υπάλληλος από το σύγχρονο Μιλάνο πηγαίνει για διακοπές με την οικογένειά του στη γραφική Σικελία, όπου θα βρεθεί μπροστά σε μια διαφορετική κοινωνική πραγματικότητα.

Απόλλων (θερινός) 
Διεύθυνση: Σαρανταπόρου 4 Τηλέφωνο: 2310828642
Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, ώρες: 21:15

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]