12 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2015 18:00

9ο Διεθνές Φεστιβάλ μ.μ. Ταινιών Θεσσαλονίκης

Και ένα πάρτυ γιά ΟΛΟΥΣ σον ΘΕΡΜΑΙΚΟ το βράδυ τής Πέμπτης 8/10, με παρόντες ευρωπαίους σκηνοθέτες πού έρχονται...γιατί ?? γιατί το TiSFF , είναι ο πόλος έλξης καλλιτεχνών που σε «μικρής» διάρκειας φιλμς «συμπυκνώνουν» και καταγράφουν την ξέφρενη πορεία του πλανήτη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό ή οτιδήποτε άλλο.

Το TISFF , πού γεννήθηκε στο ΑΖΑ video cinema club to 2007. αντιπροσωπεύει τη Θεσσαλονίκη όχι μόνο κατά τις μέρες που διαρκεί το φεστιβάλ, αλλά ολόκληρο τον χρόνο. Κύριο μέλημα του είναι να δίνει το παρόν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. προβάλλοντας εντυπωσιακές και πρωτοποριακές μικρού μήκους ταινίες τόσο από την Ελλάδα όσο και από ολόκληρο τον πλανήτη.

Είναι μία σταθερή διαφήμιση που χρειάζεται η πόλη, προσπαθώντας να εισχωρήσει στον πολιτιστικό χάρτη της γηραιάς ηπείρου. Η απόδειξη; Το TISSF έχει συμπεριληφθεί στα 45 καλύτερα φεστιβάλ μ.μ. τού πλανήτη, εκ των οποίων τα 28 είναι ευρωπαϊκά όπως Κάννες, Βερολίνο, Κλαιρμόν-Φεράν, κ.ά. Σημειωτέον επίσης ότι είναι το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ μ.μ. στην λίστα και στα 3 καλύτερα από όλες τις Βαλκανικές χώρες.

Φέτος θα προβληθούν 103 έργα, διαλεγμένα από τα 1480 πού μας έστειλαν σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο,  και μεταξύ αυτών οι βραβευμένοι σκηνοθέτες & σκηνοθέτισες πού πήραν τα πιό σημαντικά βραβεία τής χρονιάς, Κάννες, ΟΣΚΑΡ, Κλερμόν-Φεράν, Σεζάρ, Sundance. Τιμή και δικαίωαη μας , γιατί η ποιότητα τού προγράμματος μας  έχει ακουστεί σ’ όλο τον κόσμο !
Η τέχνη τού σινεμά είναι στα μικρής διάρκειας έργα. Τελεία και παύλα !
Δύο 3ωρες προβολές κάθε μέρα, στις 5μμ και στιε 8:30...

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]