02 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τετάρτη, 25 Μάρτιος 2020 18:00

Πώς ένα anime hip hop κορίτσι έγινε σήμα κατατεθέν της καραντίνας

Ένα κινούμενο σχέδιο που μοιάζει να μελετά συνέχεια, μας διδάσκει πώς να είμαστε η χαμηλών τόνων εκδοχή του εαυτού μας, τώρα που το χρειαζόμαστε περισσότερο.

Εν μέσω μιας περιόδου που κανείς δεν είναι πολύ σίγουρος ούτε για το πώς πρέπει να φερθεί ούτε για το τι πρέπει να περιμένει στο μέλλον -πέρα από το να μείνει σπίτι για να σπάσει την αλυσίδα της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ένα έγχρωμο σκίτσο γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στο διαδίκτυο.

Από inbox σε inbox, αλλά και στα social media «κυκλοφορεί» ένα anime κορίτσι που φαίνεται να μελετά τα μαθήματά του ή έστω να διαβάζει με τα ακουστικά στα αυτιά, έχοντας συντροφιά μόνο τη γάτα του. Αρκετοί ταυτίστηκαν με το κορίτσι, άλλοι με τη σειρά τους πήραν ένα καλό παράδειγμα του πόσο ήρεμα -με μουσική και μελέτη- μπορεί να περάσει η καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, τηρώντας μία υπεύθυνη στάση για το κοινό καλό.

Ο χρήστης @chilledcow_yt στο μεταξύ, πέρα από τα παρόμοια σκίτσα που δημοσιεύει στο Instagram, στον αντίστοιχο στο YouTube μεταδίδει μέσω live stream lo-fi hip hop μουσική σαν κανονική ραδιοφωνική playlist, η οποία μπορεί να λειτουργήσει και ως ωραιότατο μουσικό «χαλί» στις δραστηριότητες του σπιτιού.

Ρίχνοντας μία καλή ματιά στα σκίτσα στο μεταξύ, καταλαβαίνει εύκολα κανείς για ποιο λόγο το κορίτσι αυτό έγινε σήμα κατατεθέν της καραντίνας στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είτε βρίσκεται στην εφηβεία είτε γύρω στα 20 του (αυτό το σενάριο είναι το επικρατέστερο δεδομένων των πανάκριβων αξεσουάρ που χρησιμοποιεί) προφανώς δεν του λείπουν πολλά πράγματα, όμως φαίνεται απομονωμένο και μελαγχολικό, χαμένο στις σκέψεις του. Δε μένει ωστόσο, άπρακτο στο κρεβάτι (ή τουλάχιστον όχι συνέχεια), αλλά δουλεύει στο γραφείο του. Δε φαίνεται στρεσαρισμένο, ακύρωσε όλα του τα σχέδια με το σκεπτικό ότι μόνο έτσι μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία: μένοντας σπίτι χωρίς να επιβαρύνει τους γύρω του ή κάποιο νοσοκομείο. Φαίνεται ότι διαθέτει επιμονή, υπομονή, ψυχραιμία και στωικότητα για να αντιμετωπίσει την κοινωνική αποστασιοποίηση που της στερεί την κανονική της ζωή. Σας θυμίζει κάτι άραγε;

 

marieclaire.gr

 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]