02 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2020 17:15

Hair Love: η ταινία κινουμένων σχεδίων, που κέρδισε Όσκαρ, συγκίνησε κριτικούς και κοινό

Η αγάπη και η επιμονή νικάει τα πάντα στο τέλος...

Μία ασυνήθιστη αλλά και συνάμα τρυφερή ταινία μικρού σκηνοθέτησε ο Matthew A. Cherry κερδίζοντας τις εντυπώσεις στην 92η απονομή των Oscars. Το Hair love παρουσιάζει μια ιστορία με στόχο να ενεργοποιήσει την ευαίσθητη πλευρά σου και κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο “Καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων”.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εκπροσώπηση έχει σημασία, ιδιαίτερα στα cartoon», είπε η παραγωγός Caren Rubert Toliver παραλαμβάνοντας το χρυσό αγαλματίδιο. «Επειδή τα κινούμενα σχέδια είναι οι πρώτες ταινίες που βλέπουμε, αυτές διαμορφώνουν τη ζωή μας, το τι σκεφτόμαστε και πώς βλέπουμε τον κόσμο».

Στην ταινία βλέπουμε έναν Αφρικανό πατέρα να προσπαθεί να χτενίσει για πρώτη φορά τα ατίθασα μαλλιά της κόρης του. Μετά από απογοήτευση, κλάμα και προσπάθεια καταφέρνει να εκπληρώσει την επιθυμία της κόρης του, ακολουθώντας ένα βίντεο στο οποίο έχει καταγράψει την μαμά να επαναλαμβάνει την διαδικασία βήμα βήμα. Αλλά η ουσία κρύβεται αλλού…

Δες την ταινία μικρού μήκους παρακάτω, απολαμβάνοντας το σενάριο και την πρωτότυπη ιδέα για να διαπιστώσεις για ακόμα μια φορά, πως η αγάπη και η επιμονή κερδίζει στο τέλος.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]