28 Μάρτιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 21:37

Στη Νέα Υόρκη η ψηφιακή έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο

Την ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι, όπου την προηγούμενη εβδομάδα,μεταφέρθηκαν, κυρίως από τη Μόρια της Λέσβου, 720 πρόσφυγες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, επισκέφθηκαν αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και του Δήμου Βόλβης, με επικεφαλής τον βουλευτή Σωκράτη Φάμελλο, και τον δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα, αντιστοίχως.

Σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Σωκράτης Φάμελλος, αναφέρει πως "η συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας που κατασκευάστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πληροί όλες τις προϋποθέσεις διαμονής και υγιεινής".

Σημειώνει, όμως, ότι "η αδράνεια και οι εμμονές της ΝΔ, τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης, δεν επέτρεψαν τους πρώτους μήνες την αποφόρτιση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και τη δημιουργία δομών φιλοξενίας".

"Η δομή σήμερα λειτουργεί με πληρότητα υποδομών αλλά, υπάρχει ανάγκη επίλυσης των επειγόντων ζητημάτων συγκοινωνίας και υγειονομικής περίθαλψης", επισημαίνει ο κ. Φάμελλος και συνεχίζει: "Ειδικότερα, συγκοινωνία είναι απαραίτητη για την πρόσβαση των προσφύγων τόσο σε υπηρεσίες υγείας του Νομού Θεσσαλοίκης όσο και σε αγορά τροφίμων. Επιπλέον απαιτείται άμεσα, η εγκατάσταση δομής του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία καθυστερεί με άμεση ανάγκη για γενικό ιατρό, παιδίατρο και γυναικολόγο. Φυσικά το θέμα της μη απόδοσης ΑΜΚΑ είναι μεγάλο εμπόδιο για την περίθαλψη αυτών των ανθρώπων και τη χορήγηση φαρμάκων. Ένα άλλο θέμα που πρέπει να επιλυθεί είναι το ζήτημα της ασφάλειας και των φιλοξενούμενων αλλά και των οικισμών της ευρύτερης περιοχής".

Για την κυβέρνηση σημειώνει ότι "οφείλει να εξασφαλίσει την πρόσβαση των προσφύγων στις υπηρεσίες ασύλου και να επιταχύνει στα θέματα εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και των διαδικασιών ένταξης που ακολουθούν. Στη δομή φιλοξενείται μεγάλος αριθμός παιδιών, 150 από τα οποία πρέπει άμεσα να αποκτήσουν πρόσβαση σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ πρέπει να δημιουργηθεί δομή προσχολικής ηλικίας και νηπιαγωγείο εντός της δομής. Αυτό πρέπει να είναι και το επόμενο μέλημα της κυβέρνησης".

Τα στελέχη του τομέα προσφυγικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της Νομαρχιακής Επιτροπής Β' Θεσσαλονίκης του κόμματος ανέλαβαν τη μόνιμη και συνεχή στήριξη της δομής στο Βαγιοχώρι.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]