18 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κυριακή, 15 Σεπτέμβριος 2019 22:00

Σπύρος Γελέκας έκθεση ζωγραφικής "Tales from Middle Earth"

Ο φανταστικός κόσμος της υπερρεαλιστικής παλέτας του διεθνούς γνωστού Κερκυραίου ζωγράφου Σπύρου Γελέκα, συναντά για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μυθικό σύμπαν του J. R. R. Tolkien, συγγραφέα του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" του "Χόμπιτ" και του Σιλμαρίλλιον.

Ο Σπύρος Γελέκας είναι λάτρης του φανταστικού, δηλώνει θαυμαστής του Salvador Dali, Roger Dean και του καθηγητή J.R.RTolkien με τον οποίο ασχολείται θεματικά από το 2016. Οι εμφανίσεις της έκθεσης "Tales from Middle Earth" σηματοδοτούν μια επιστροφή στην Ελλάδα για τον καλλιτέχνη καθώς το 2018 του έφερε διεθνείς εμφανίσεις και καταξίωση με την επιτυχημένη παρουσίαση έργων του, δίπλα σ’ αυτά των Salvador Dali και Pablo Picasso στην Ασία, και την είσοδό του στη λίστα των 100 καλύτερων, του παγκόσμιου διαγωνισμού "The Global Art Awards", και στην ένταξη των "εκλεκτών" εικαστικών για το 2019 στην εγκυκλοπαίδεια "GlobalArtFreaks".

Μια έκθεση-αφιέρωμα στον καθηγητή Tolkien και τη Μέση-Γη με πρωτοβουλία του καλλιτέχνη θα φιλοξενηθεί τον Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, (Govedarou Art Gallery) και τον Οκτώβρη στην Αθήνα (FantastiCon*).

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συλλόγου Φίλων Τόλκιν – The Prancing Pony.

Εγκαίνια: Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 (19.30).

 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr