04 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέμπτη, 12 Σεπτέμβριος 2019 07:00

«Νέα Παραλία _ Νέα Πασαρέλα 5» - Ήμασταν εκεί! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κήπος του Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης χθες το απόγευμα (Τετάρτη 11/09/2019) φιλοξένησε, το φθινοπωρινό event «Νέα Παραλία _ Νέα Πασαρέλα 5» με δημιουργίες νέων σχεδιαστών αποκλειστικά και μόνο με ανακυκλώσιμα υλικά.

Του Λεοντή Μαχαιρά.

Νέοι σχεδιαστές με τολμηρά σχέδια και απεριόριστη έμπνευση κατάφεραν να μεταμορφώσουν σε πασαρέλα την Νέα Παραλία με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον Όλυμπο, την ώρα που θα δύει ο ήλιος με τα καπέλα, τα κοσμήματα, τις κομμώσεις και τα ενδύματα να παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως και στις Όπερες.

Με την κατασκευή του «ιταλικού θεάτρου» το θέαμα μεταφέρθηκε εν μέρει από την σκηνή στην αίθουσα. Οι θεατές πήγαιναν στο θέατρο, όχι µόνο για να δουν και ακούσουν αλλά και για να τους δουν, µε αποτέλεσμα ενδύµατα, οι κοµµώσεις, τα καπέλα και τα κοσµήµατα να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι ζωγράφοι Giorgio De Chirico και Fernand Léger σχεδίασαν κοστούµια για την όπερα αλλά όχι µόνο, πιο πρόσφατα, οι σχεδιαστές μόδας Yves Saint Laurent, Kenzo και Christian Lacroix συντέλεσαν µε τις δημιουργίες τους στην ιστορία της όπερας.

Ορισμένα στοιχεία του ενδύματος είναι σκοπίµως υπερβολικά, µεγιστοποιούνται ή απλοποιούνται: ο γιακάς, η ουρά, οι στολισµοί, τα χτενίσματα και το µακιγιάζ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Ε.Ε.Α.Α και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης!

blog comments powered by Disqus