19 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τετάρτη, 10 Ιούλιος 2019 18:45

Η πόλη των Ιωαννίνων "γιορτάζει" και υποδέχεται το Ιτς Καλέ Φεστιβάλ

Στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ, στο Κάστρο Ιωαννίνων, ανοίγει απόψε αυλαία, το ομώνυμο Φεστιβάλ, με 'Αξιον Εστί. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου, συμπράττει με τους σπουδαίους ερμηνευτές, τον Δημήτρη Μπάση και τον Σπύρο Κλείσσα, 

την Χορωδία Δωματίου Κοζάνης, για να αποδώσουν το έργο του Οδυσσέα Ελύτη, 'Αξιον Εστί, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και αφηγητή τον Βασίλη Σιάφη.

Στις 12 Ιουλίου, η Φιλαρμονική του Δήμου, παρουσιάζει ένα ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Rock Legends». Πρόκειται, για μια μουσική διαδρομή, με διασκευές των καλύτερων τραγουδιών ιστορικών συγκροτημάτων της Rock μουσικής.

Στις 14 Ιουλίου, ο Νίκος Τουλιάτος, ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στα κρουστά, επιφυλάσσει ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά, παρουσιάζει μία παράσταση που έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή τα 50 χρόνια του καλλιτέχνη, στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Το κοινό θα απολαύσει, ένα μοναδικό υπερθέαμα μουσικής, χορού και διαδραστικών προβολών, με δεκάδες καλλιτέχνες και συντελεστές. Βασικός άξονας του Φεστιβάλ, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννιτών Κ. Γκόγκος, είναι η επιλογή και προβολή σημαντικών μορφών της μουσικής και των δημιουργών της, με κορυφαία καλλιτεχνική αξία, που συνήθως δεν επιλέγονται από εμπορικές διοργανώσεις.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα συνεχιστούν μέχρι και τις 14 Αυγούστου. Η διοργάνωση, πραγματοποιείται με την συνεργασία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr