20 Οκτώβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τρίτη, 07 Μάιος 2019 23:00

Διεθνής διαγωνισμός σύνθεσης για ταινία animation

Ο διεθνής διαγωνισμός σύνθεσης για ταινία animation, μια διοργάνωση που θεωρείται πλέον θεσμός και πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,

 φτάνει στο τέλος του τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 21:00.

   Στην ειδική εκδήλωση-προβολή που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας», η κριτική επιτροπή, έχοντας προεπιλέξει δέκα συνθέτες, θα παρουσιάσει ενώπιον του κοινού την ταινία μικρού μήκους «Once Upon A Line» της Αλίσια Γιασίνα, επενδυμένη μουσικά με τις δημιουργίες των διαγωνιζόμενων. Οι τρεις καλύτερες από τις προεπιλεγμένες συνθέσεις που θα ακουστούν με ταυτόχρονη προβολή της ταινίας, θα λάβουν χρηματικά βραβεία, και οι βραβευμένοι συνθέτες θα δουν την ταινία να προβάλλεται «ντυμένη» με τη μουσική τους στο διεθνές φεστιβάλ και αγορά κινουμένων σχεδίων Animasyros της Σύρου.

   Την ίδια ημέρα (13/5) στις 17:00 έχει επίσης προγραμματιστεί επιπλέον προβολή της ταινίας με παράλληλη ακρόαση των 20 καλύτερων συνθέσεων του διαγωνισμού. Η είσοδος θα γίνει με δελτία εισόδου τα οποία θα δοθούν κατά προτεραιότητα.

   Το φιλμ μικρού μήκους «Once Upon A Line» που επιλέχτηκε για τον φετινό διαγωνισμό υπογράφει η πολυβραβευμένη σκηνοθέτις, animator και designer Aλίσια Γιασίνα από την Πολωνία, που ζει και εργάζεται στο Λος 'Αντζελες. Το φιλμ είχε συμπεριληφθεί στη βραχεία λίστα των υποψήφιων ταινιών animation μικρού μήκους για Όσκαρ 2016.

   Ο διεθνής διαγωνισμός σύνθεσης για ταινία animation διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2017 στο πλαίσιο της σειράς «Γέφυρες», δίνοντας χώρο έκφρασης και προώθησης σε συνθέτες αφοσιωμένους στη δημιουργική σχέση εικόνας και μουσικής. Οι πολλές συμμετοχές κάθε χρόνο καταδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον των δημιουργών - νεότερων και όχι μόνο - για την κινηματογραφική μουσική, και ακόμα περισσότερο για την ταινία animation που αφήνει ελεύθερο πεδίο στη συνθετική δημιουργία.

   Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον Φοίβο Δεληβοριά (συνθέτης-τραγουδιστής), τη Μαρινέτα Κρητικού (σκηνοθέτις), τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο (συνθέτης και επικεφαλής της σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ), την Ευανθία Ρεμπούτσικα (συνθέτρια), τον Theodore (συνθέτης) και τον 'Αγγλο Γκάρι Σάλομον (συνθέτης).

  

   Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ (γενική είσοδος).

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr