17 Ιούλιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κυριακή, 14 Απρίλιος 2019 18:00

Στα παιδιά αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων το υπουργείο Πολιτισμού

Στα παιδιά και στον δημιουργικό διάλογο με τη νέα γενιά, αφιερώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, που γιορτάζεται στις 18 Απριλίου, όπως έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS).


      Πώς θα αγαπήσουν τα παιδιά την πολιτιστική μας κληρονομιά; Τι γνωρίζουν για την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα; Πώς ερμηνεύουν ότι περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο; Γιατί την επισκέπτονται άνθρωποι από τα πέρατα του κόσμου; Τι σημαίνει για την ταυτότητά μας;


      Με μαθητές δημοτικών σχολείων στην Ακρόπολη, θα συναντηθούν την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών, ώρα 10 πμ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και η γγ του ΥπΠοΑ Μαρία Βλαζάκη.


      "Μια συνάντηση κι ένας δημιουργικός διάλογος με τα παιδιά για όσα σημαίνει η Ακρόπολη και γιατί είναι παγκοσμίως συνδεδεμένη με τις ιδέες της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Δημοκρατίας, που παραμένουν σύγχρονες στους αιώνες. Οι μαθητές θα επισκεφθούν το κορυφαίο μνημείο του Παρθενώνα, που σηματοδοτεί για όλο τον κόσμο την Ελλάδα και τον πολιτισμό της", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.


      "Μια συνάντηση με σκοπό να φέρει κοντά στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τους νεότερους πολίτες της χώρας, με τρόπο συμμετοχικό και βιωματικό και με τη βοήθεια των αρχαιολόγων της Διεύθυνσης Μουσείων και της Εφορείας της πόλης των Αθηνών", συμπληρώνει το ΥπΠοΑ.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr