24 Αύγουστος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2019 16:30

Το ΚΘΒΕ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, και τιμά τους ποιητές Μιχάλη Κατσαρό και Μίλτο Σαχτούρη. Με αφορμή 100 χρόνια από τη γέννηση των δύο ξεχωριστών ποιητών της Μεταπολεμική γενιάς, ηθοποιοί του ΚΘΒΕ θα διαβάσουν ποιήματα, ενώ για το έργο τους θα μιλήσουν οι καθηγητές του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννα Ναούμ (Επίκουρη Καθηγήτρια Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας) και Μιχάλης Μπακογιάννης (Επίκουρος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας).

Στην εκδήλωση, η οποία θα  έχει ελεύθερη είσοδο, θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό ενώ, εκτός από επιλεγμένα ποιήματα,  θα ακουστούν  έργα των δύο ποιητών μελοποιημένα από γνωστούς Έλληνες συνθέτες.

ΚΘΒΕ - Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
Μιχάλης Κατσαρός - Μίλτος Σαχτούρης:
100 χρόνια από τη γέννησή τους
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στις 18:30
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σημείωμα σκηνοθέτη
Πέμπτη 21 Μαρτίου, πρώτη μέρα μετά την εαρινή ισημερία  − στην αρχή της άνοιξης και το ΚΘΒΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα παρουσιάσει δυο ξεχωριστούς ποιητές της μεταπολεμικής περιόδου τον Μιχάλη Κατσαρό και τον Μίλτο Σαχτούρη. Ανάμεσα στα  επιλεγμένα ποιήματα  που θα απαγγελθούν θα μιλήσουμε για το αποτύπωμα που άφησαν στο πεδίο της τέχνης, αλλά και  θα μοιραστούμε την εμπειρία της μελοποίησης των έργων τους.
Μόνο  σας παρακαλώ… «Μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό…»
Άννη Τσολακίδου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθετική επιμέλεια: Άννη Τσολακίδου
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Λαζαρίδου, Ειρήνη Χατζηκυριακίδου

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Μελίνα Γαρμπή, Χρύσανθος Καγιάς, Ηλίας Μπερμπέρης, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Χάρης Παπαδόπουλος, Άννη Τσολακίδου

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr