28 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τρίτη, 06 Νοέμβριος 2018 19:42

Εναλλασσόμενο ρεπερτόριο στο θέατρο «Σοφούλη»

Εδώ και χρόνια – από το 2001-  υψώνει τη σημαία  του «of Broadway» θέατρου κι όχι μόνο αρνείται την υποστολή, αλλά προγραμματίζει παραστάσεις σε βάθος εποχής και, μάλιστα, εναλλασσόμενου ρεπερτορίου. Θέατρο «Σοφούλη» έξω απ’ την πιάτσα του Κέντρου, εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μεταφοράς  και πολλές επιλογές για το κοινό. 

Οι στόχοι του συγκεκριμένοι.  Ζωντανεύει τις ανθρώπινες αξίες μέσω της τέχνης του θεάτρου, του «διαλόγου» και της συμμετοχής.
   Διαδραστικές παιδικές παραστάσεις. Επαγγελματικοί θίασοι, ερασιτεχνικές σκηνές, κοινωνικές  εκδηλώσεις , σεμινάρια, θεατρικό εργαστήρι  κι  οτιδήποτε μπορεί να κάνει έναν χώρο « εκτός τειχών» , όπου οι άνθρωποι μπορούν να μοιράζονται εμπειρίες και  γνώσεις, πολιτιστική κυψέλη.

  Η σαιζόν ξεκίνησε δυναμικά με την παιδική σκηνή και συνεχίζεται  και στην Κεντρική με έργα σύγχρονου και κλασσικού ρεπερτορίου. ΄Ήδη,  έχω δει τη «Γλασκώβη» του Στέλιου Ναλμπάντη από την ομάδα «aloof».  Ένα έργο για τη σχέση μητέρας – γιού, την ευτυχία, τη λήθη, τις προσδοκίες, τη συνήθεια και τις κοινωνικές συμβάσεις.

  Ακολούθησε  το «Chesapeake»  του Lee Blessing με τον τίτλο «Ο άνθρωπος σκύλος» που διασκεύασε και σκηνοθέτησε ο Μάνος Τσότρας. Την παράσταση είδα  πολύ πρόσφατα. Πρόκειται για έναν μονόλογο που παίζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και που  η υπόθεση αφορά  τον  Κερ, έναν εκκεντρικό καλλιτέχνη,  ο οποίος κινδυνεύει να χάσει την επιχορήγησή του  από ένα πολύ καλά σχεδιασμένο πολιτικό τέχνασμα του συντηρητικού Γερουσιαστή Θερμ Πούλεϊ.  Ο Κερ , για να εκδικηθεί τον Γερουσιαστή, αποφασίζει ν’ απαγάγει τον σκύλο του, Λάκι. Όμως το σύμπαν έχει άλλα σχέδια για τον Κερ,  ο οποίος παίρνει τη μορφή του απολαυστικού Λάκι.  Μια αναπάντεχα κωμική σχέση γεννιέται ανάμεσα στον άνθρωπο - σκύλο και τον Γερουσιαστή, μια σχέση που θ’ αλλάξει για πάντα το σκεπτικό και των δύο.

    «Ο άνθρωπος σκύλος» είναι μια έντονη και περίεργα γλυκιά σάτιρα για την τέχνη, την πολιτική,  την ομοφοβία, τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό, τον συνάνθρωπο και… τους σκύλους μας» σημειώνει ο σκηνοθέτης. Προσωπικά , συγχαίρω τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο για τον άθλο του να αποστηθίσει ένα πυκνό  και δύσκολο  κείμενο, σχεδόν αβοήθητος από τη σκηνοθεσία.  Σε μια έρημη σκηνή, αντιμέτωπος με το κοινό προσπάθησε με πυξίδα τον φουτουρισμό του Φίλιππου  Μαρινέττι να περάσει στους θεατές το «δια ταύτα» του Αμερικανού συγγραφέα: "Ονειρεύτηκα, όχι να ψυχαγωγήσω ένα κοινό αλλά να το επιτεθώ".

Το κατά πόσο το πέτυχε ο ηθοποιός με τις μούτες , τους μορφασμούς, την υπερβολή, τις σουρεάλ μιμήσεις, θα το διαπιστώσετε  εφόσον δείτε την παράσταση. Ιδανική μέρα για την παρακολούθησή της  η Κυριακή.  Παραστάσεις Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 20.00 και 8, 15, 16, 22, 23, 29, 30 Νοεμβρίου στις 21.00

                                

  Στη συνέχεια προγραμματίστηκαν  οι εξής παρατάσεις:

«Ζήσε το Ταξίδι» με τον Στέλιο Καλαθά

Μια θεατρική παράσταση με αφορμή τα ταξίδια που δεν πραγματοποιήθηκαν, που δεν έπρεπε να γίνουν, που υπήρξε φόβος ή απόλαυση. H σκηνή μεταμορφώνεται σε έναν σταθμό, έτοιμο για νέα ταξίδια της ζωής, με πολλές βαλίτσες, που αν δεν παρατηρηθεί το περιεχόμενό τους «βαραίνουν» στην διαδρομή.


Παρατάσεις: 9,10,11 Νοεμβρίου στις 21.00

          

Σαρό: Καλά γίνονται αυτά;;; Vol.2


Ο ΣΑΡό*, *ευρέως γνωστός και ως Μιχάλης Σαρόπουλος, επιστρέφει με τέσσερις μοναδικές παραστάσεις που για μια ακόμη φορά θα σκορπίσουν άφθονο γέλιο.
 

                

Πότε: 25/10/2018 - 13/11/2018
Ημέρες & Ώρες
Τρίτη: 21:30
Πέμπτη: 21:30

Πελότα

Μονόλογος του Κρίτωνα Ζαχαριάδη.

Σουρεαλιστική κωμωδία ρεαλιστικών καταστάσεων. Ερμηνεύει ο βραβευμένος ηθοποιός Δημήτρης Χατζηθεοδοσίου (Μπραντ). 
Ο Στέφανος 42 ετών  ράφτης από το Τσοτύλι της Κοζάνης, αποφασίζει να αφήσει την πόλη του, την πατρίδα του και να κάνει το μεγάλο βήμα. Να πάει στη Γαλλία και να κυνηγήσει τα όνειρα του…. Εκεί όμως….. τα 8 άτομα  που γνωρίζει, του αλλάζουν τρόπο σκέψης και ζωή  ώστε στο τέλος να τον κυνηγούν αυτά… Εργάζεται σε καμπαρέ; Είναι καθηγητής σχεδίου μόδας; Αποκτά φίλους; Εμπιστεύεται; Τραγουδάει; Ερωτεύεται; Απατά; Συνωμοτεί; Πετυχαίνει; Πότε πετυχαίνει κανείς τελικά, όταν πει ότι το προσπάθησε; όταν επιτύχει το στόχο του; ή όταν ερωτεύεται και τα εισιτήρια βρίσκονται ακόμα κάτω από την Πελότα;

           
Νοέμβριος 17 , 18, 24,25  . Δεκέμβριος 1, 2.

 


Ελλάς, γελάς…

Πρόκειται για ένα ανθολόγιο από τέσσερις διαχρονικές και εξαιρετικά επίκαιρες μονόπρακτες σατιρικές κωμωδίες του Γεωργίου Σουρή: «Ο Αναπαραδιάδης» (1884), «Δεν έχει τα προσόντα» (1885), «Η Επιδημία» (1881) και «Η Περιφέρεια» (1886).

        
Παραστάσεις: 17-18, 24-25 Νοέμβρη & 1-2 Δεκέμβρη
Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.00.

        
Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Σοφούλη
Κάθε Κυριακή στις 11.30

Οι Dream Workers και η Καλλιτεχνική Εταιρεία παρουσιάζουν φέτος το κλασικό παραμύθι της Jeanne-Marie Leprince de Beaumont «Η Πεντάμορφη και το Τέρας». Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 15.00. Η παράσταση θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.30.


O Καραγκιόζης Ταξιδιώτης

Η Tic Tac Toe παρουσιάζει για τη σχολική χρονιά 2018 – 2019 την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Ταξιδιώτης». Η πρωτοποριακή παράσταση, καθώς συνδυάζει το θέατρο με το θέατρο σκιών,  θα παίζεται στο Θέατρο Σοφούλη .

Παραστάσεις
Κυριακή 21/10 στις 15.00
Κυριακή 4/11 στις 17.00
Κυριακή 11/11 στις 15.00
Κυριακή 25/11 στις 17.00

Καθημερινές επισκέψεις στο χώρο του σχολείου κατόπιν συνεννόησης

στο τηλέφωνο 6983 715 173 / Άννα Μπογιατζιάν Η παιδική σκηνή της εταιρεία Θεάτρου TheatrAction, πιστή στην πεποίθησή της ότι το Θέατρο μπορεί να ενδυναμώσει την γνώση βιωματικά, κατά τη διάρκεια της θεατρικής περιόδου 2018-2019 παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη «Το Μήλο της Έριδας … και άλλες Jazz Ιστορίες».

Πρόκειται για μια επανάληψη της περσινής της παραγωγής «Για μιαν Ελένη..», που παρουσιάστηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα της επαρχίας, εμπλουτισμένη όμως με κείμενα που εξιστορούν όλα τα γεγονότα του Τρωικού Πολέμου από την αρχή ως το τέλος του, βασισμένα στα έπη του Τρωικού Κύκλου (Κύπρια Έπη, Ιλιάδα, Αιθιοπίδα, Μικρά Ιλιάδα, Ιλίου Πέρσις, Νόστοι, Οδύσσεια).

                

Από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 και κάθε Σάββατο στις 18:30
Καθημερινές για σχολεία (Τηλ Πληροφοριών 6979 720 605)

Έπεται συνέχεια.


ΠΑΥΛΟΣ  ΛΕΜΟΝΤΖΗΣ

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]