27 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018 13:20

Άνοιγμα τριών πηγαδιών σε χωριά της Γουινέας από IOCC και ΕΥΔΑΠ

Το IOCC (International Orthodox Christian Charities) με έδρα την Βαλτιμόρη των Η.Π.Α. και με πρωτοβουλία του Γενικού του Διευθυντή κ. Dean Τριανταφυλλίδη και του Σεβ. Μητροπολίτη Δαρδανελίων κ. Νικήτα, μέσον του ευεργετικού προγράμματος για εξασφάλιση καθαρού νερού σε παιδιά στην Αφρική “η Άγία Φωτεινή”, στάθηκε αρωγός στο άνοιγμα τριων πηγαδιών σε χωριά της Γουινέας, σε μέρη δύσβατα και ταλαιπωρημένα, όπου οι γυναίκες και τα μικρά παιδιά καθημερινά περπατούσαν 5 και 10 χιλιόμετρα για να κουβαλήσουν στην πλάτη τους ή στο κεφάλι τους 10 και 20 λίτρα νερό από βρώμικα ρυάκια και έλη.

Το βρώμικο νερό είναι ίσως ο πιο κύριος λόγος παιδικής θνησιμότητας στην Αφρική, όπου οι διεθνείς στατιστικές μιλάνε για 1,000 θανάτους παιδιών την ημέρα εξαιτίας του βρώμικου νερού ή της έλλειψης νερού.

Περίπου 13,5 εκατομμύρια γυναίκες στην Αφρική περπατάνε αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά για να εξασφαλίσουν νερό στην οικογένειά τους ενώ 748 εκατομμύρια στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Αυτά τα πραγματικά περιστατικά συγκίνησαν την αείμνηστη Ελληνοαμερικανίδα εκπαιδευτικό Αικατερίνη Βαλόνε να δωρήσει όλη της την περιουσία για να εξασφαλίσει ασφαλές και καθαρό νερό σε απομονωμένες και φτωχές κοινότητες στην Αφρική.

Μέσα από την αγάπη και την ευαισθησία της αείμηστης Αικατερίνης Βαλόνε το IOCC ανέλαβε το άνοιγμα τριών πηγαδιών σε χωριά της Γουινέας και την εγκατάσταση ειδικού συστήματος συλλογής και συντήρησης του βρόχινου νερού στην Ορθόδοξη Ακαδημία Φιλίας Ελλάδας Γουινέας στην πόλη Κίντια.

Έτσι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος ευρισκόμενος στην περιοχή, την Τρίτη 12 Ιουνίου επισκέφθηκε τα χωριά Κόμπα Παστόρια και Μπένα Λεφούρε όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το άνοιγμα των πηγαδιών και όπου τώρα περισσότερες από 2,000 οικογένειες έχουν εύκολη πρόσβαση σε καλής ποιότητας νερό.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ επευλογεί και στηρίζει όλα τα προγράμματα που στηρίζουν τα φτωχά παιδιά της Αφρικής ιδίως προγράμματα που αφορούν την εκαπίδευση και την προσφορά καθαρού νερού και για τον λόγο αυτό όλα τα έργα μέρα με την μέρα καρποφορούν όλο και περισσότερο.

Έτσι, πολύ σύντομα, με την βοήθεια της ΕΥΔΑΠ και την ευαισθησία του Δ.Σ. της κ. Παπαδόπουλου Κωνσταντίνου και των συνεργατών του θα ανοιχθούν ακόμη δύο πηγάδια σε φτωχικά προάστια της Κίντιας.

Romfea.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr