24 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018 08:24

Υπ. Πολιτισμού: Νομοτεχνικές βελτιώσεις για την Ενιαία Τιμή Βιβλίου

Σε συγκεκριμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις στο κείμενο του νόμου για την Ενιαία Τιμή Βιβλίου προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού, οι οποίες και ενσωματώθηκαν στο πολυνομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων «αποσαφηνίστηκαν οι μεταβατικές διατάξεις από το προηγούμενο καθεστώς στον νέο νόμο και διευκρινίστηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις αναθεωρήσεις της τιμής του βιβλίου και τη σχετική αποζημίωση των βιβλιοπωλών» ενημερώνει σε ανακοίνωση το υπουργείο Πολιτισμού και πλέον «το συντομότερο δυνατό θα εκδοθεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), όπως προβλέπεται, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ ο νόμος».

Η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, είχε ως αποτέλεσμα την εκ νέου θέσπιση καθεστώτος Ενιαίας Τιμής Βιβλίου για όλα τα είδη βιβλίων, αναφέρεται.

Η ανακοίνωση σχολιάζει επίσης ότι «το υπουργείο Πολιτισμού αντί της στείρας επαναφοράς του νόμου του 1997 με την απλή κατάργηση των διατάξεων του 2014, επεξεργάστηκε ένα νέο πλήρες πλαίσιο για την Ενιαία Τιμή Βιβλίου».

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: « 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου "Homesickness blues" »