21 Αύγουστος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018 11:12

Κήπος Σεμινάρια: Εργαστήρι Τηλεοπτικού Σεναρίου

«Ενώ ο κινηματογράφος παρέμεινε στατικός στην εξέλιξη του την τελευταία δεκαετία, οι τηλεοπτικές παραγωγές εξελίχθηκαν με μεγαλοπρέπεια και έμπνευση»

Ο ΚΗΠΟΣ Σεμινάρια διοργανώνει το Εργαστήρι Τηλεοπτικού Σεναρίου.
Εισηγητής:  Δημήτρης Ιορδανόπουλος
Έναρξη: 20/03/2018
Λήξη: 29/05/2018
Συνάντηση γνωριμίας του εργαστηρίου την Τρίτη 20/3 στις 18:00

Το εργαστήρι συγγραφής τηλεοπτικού σεναρίου μελετά ορισμένες από τις κορυφαίες σύγχρονες τηλεοπτικές σειρές, τον τρόπο γραφής των σεναρίων τους και προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις και εργαλεία σε όσους ενδιαφέρονται να γράψουν τηλεοπτικό σενάριο, είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα προβληθούν αποσπάσματα τηλεοπτικών σειρών ώστε να συζητηθούν οι αφηγηματικές τεχνικές των σεναριογράφων.

Κάθε συνάντηση θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος, με ασκήσεις ελεγχόμενης δυσκολίας. Ο στόχος για όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα είναι να καταφέρουν να γράψουν σκηνές σε μορφή τηλεοπτικού σεναρίου.

Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα ανάλυσης/αξιολόγησης των κειμένων για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να επιχειρήσει να γράψει σενάριο τηλεοπτικής σειράς.

Ενότητες:
Εισαγωγή στην σεναριακή γραφή: Τι είναι το σενάριο, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ τηλεοπτικής, κινηματογραφικής και λογοτεχνικής αφήγησης
Η φόρμα του σεναρίου: Γράφοντας σε σεναριακή μορφή
Τηλεοπτικό σενάριο: Τα χαρακτηριστικά του, οδηγίες συγγραφής
Τηλεοπτικός χαρακτήρας: Δημιουργώντας χαρακτήρες για τηλεοπτική σειρά
Διάλογος: Γράφοντας διαλόγους για την τηλεόραση
Ανάλυση κορυφαίων τηλεοπτικών σειρών: Σκηνές, Πλοκή, Χαρακτήρες, Διάλογοι
Ανάλυση κορυφαίων τηλεοπτικών σειρών: Παρατηρήσεις για τη φόρμα αφήγησης και το δραματουργικό περιεχόμενο
Ο «πιλότος» στο τηλεοπτικό σενάριο: Τι είναι, πώς γράφεται, παραδείγματα πετυχημένων και αποτυχημένων πιλότων

Εισηγητής o  Δημήτρης Ιορδανόπουλος (Τηλεοπτικό Σενάριο / Αθλητική Δημοσιογραφία). Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Κινηματογράφο -με ειδίκευση στην Σεναριογραφία- στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τα σενάρια του «Κρύψου» και «Άλκης» βραβεύτηκαν από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος.
Υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας μικρού μήκους «Όλα είναι στο μυαλό» (αγγλικός τίτλος: Mastering the Mind). Έχει εργαστεί ως αρθρογράφος σε ελληνικές αθλητικές ιστοσελίδες και εφημερίδες, ενώ το καλοκαίρι του 2016 ανέλαβε αρχισυντάκτης στο -αφιερωμένο στο κορυφαίο αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου-Premierleaguefans.gr

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ δίωρες συναντήσεις, κάθε Τρίτη 18:00-20:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 100 ευρώ (90 ευρώ φοιτητών/ ανέργων).

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του εργαστηρίου την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 στις 18:00, όπου ο εισηγητής θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

Πληροφορίες - εγγραφές:
Κήπος Σεμινάρια, Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη,
τηλ: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.kipos-seminaria.gr,
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr