18 Οκτώβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Παρασκευή, 12 Ιανουάριος 2018 08:23

«Παππούδες και εγγόνια μαζί» ξανά στο Τελλόγλειο

Η πετυχημένη δράση «παππούδες και εγγόνια» που φέρνει κοντά παππούδες, γιαγιάδες και εγγόνια μέσα από κοινές καλλιτεχνικές δραστηριότητες επιστρέφει στο Τελλόγλειο με δημιουργίες από πηλό.

Το νέο αυτό εργαστήριο ξεκινά στις 20 Ιανουαρίου 2018

Με αφορμή την έκθεση Πάρι Πρέκα που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο και με την καθοδήγηση της Μαρίας Μυστακίδου, παππούδες κι εγγόνια θα δημιουργήσουν μαζί ανάγλυφα και τρισδιάστατα έργα τέχνης από πηλό, γύψο και απλά υλικά.

Η Μαρία Μυστακίδου γεννήθηκε στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Σπούδασε Γεωλογία στο ΑΠΘ και κατόπιν Καλές Τέχνες στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ. Στην πτυχιακή της ασχολήθηκε με την γλυπτική εγκατάσταση χρησιμοποιώντας οικολογικά υλικά, όπως μαλλί και χαρτοπολτό. Δουλεύει στην εκπαίδευση ως αναπληρώτρια καθηγήτρια εικαστικών από το 2010 και ταυτόχρονα εικονογραφεί βιβλία. Το πιο πρόσφατο είναι «Ο Βασιλιάς των Πουλιών», ένα μουσικό βιβλίο παραμυθιών σε αφήγηση της Ανθής Θάνου (εκδόσεις Βάρφη). Έχει δουλέψει σε εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στην ΧΑΝΘ και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

Θα γίνουν τρεις δίωρες συναντήσεις: Σάββατο 20 -27 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου 2018 (11.00 – 13.00).

Κόστος συμμετοχής για όλο τον κύκλο: 40 ευρώ.

Πληροφορίες στο τηλ. 2310 247111.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr