02 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κυριακή, 03 Σεπτέμβριος 2017 08:38

"Μικρές αναμνήσεις από μια Μεγάλη πατρίδα"

Εκδήλωση μνήμης για την καταστροφή της Σμύρνης και τον ξεριζωμένο ελληνισμό της Μ. Ασίας διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά o Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης "Η Αγία Παρασκευή".

Η εκδήλωση με τίτλο «Μικρές αναμνήσεις από μια Μεγάλη πατρίδα» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, στην Παραλία της Νέας Κρήνης. Κατά τη διάρκειά της θα γίνει αναπαράσταση της άφιξης των προσφύγων από τη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη, μετά το διωγμό τους από τα Πάτρια Εδάφη.

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης "Η Αγία Παρασκευή", πιστός στις αξίες των προσφύγων και προσηλωμένος στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, διοργανώνει στην παραλία της Νέας Κρήνης μια σειρά εκδηλώσεων για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Λίγα λόγια για το σύλλογο

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2002 από πρόσφυγες 1ης και 2ης γενιάς στην Ν.Κρήνη-Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη, με σκοπό τη διατήρηση των παραδόσεων και της ιστορίας των προσφύγων προγόνων τους.

Διοργανώνει φεστιβάλ Χορωδιών, Χορευτικών παιδιών και ενηλίκων, αναβιώνει έθιμα από τις Αλησμόνητες Πατρίδες, διαλέξεις με ιστορικό και κοινωνικό ενδιαφέρον, συναυλίες και εκδρομές στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Λειτουργούν τμήματα χορευτικά (προπαιδικό, παιδικό, εφήβων, νέων και ενηλίκων) και χορωδιακά τα οποία έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Επίσης διαθέτει θεατρική ομάδα με ερασιτέχνες ηθοποιούς-μέλη του Συλλόγου και έχει παρουσιάσει πολλές θεατρικές παραστάσεις.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]