21 Ιούνιος 2018

RSS Facebook Twitter

ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Warning: Creating default object from empty value in /home/thpress/public_html/components/com_k2/views/itemlist/view.html.php on line 146
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr

Website URL:

Στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακας θα συνέλθει την Παρασκευή η δεύτερη τριμερής συνάντηση των υπουργών Αμυνας της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη, της Ελλάδας Πάνου Καμμένου και του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

Τη σημασία του φετινού 7ου Επενδυτικού Συνεδρίου Greek Investment Roadshow, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, με δηλώσεις στο περιθώριο των  εργασιών του στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Χαρίτσης συμμετείχε μαζί με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σε συζήτηση που συντόνιζε η ανώτερη διευθύντρια των οικονομικών προγραμμάτων του CNN International, Πένυ Μάνις και μίλησαν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρώτου προκριματικού γύρου του Europa League, απ' όπου και θα προκύψουν πιθανότατα και οι αντιπάλοι του Ατρόμητου και του Αστέρα στον δεύτερο προκριματικό γύρο, με την Ανόρθωση να αντιμετωπίζει την Λάτσι, ενώ ο Απόλλων Λεμεσού κληρώθηκε με την Λιθουανική Στούμπας.

Είδος προς εξαφάνιση αποτελούν τα πιστωτικά εκκαθαριστικά της εφορίας μετά την κατάργηση σχεδόν του συνόλου των φοροαπαλλαγών.

Δέκα μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ένας στους δύο φορολογούμενους συνεχίζει να κρατά αποστάσεις ασφαλείας προσβλέποντας στην κλασική παράταση, ενώ τα μέχρι τώρα εκκαθαριστικά μαρτυρούν μέσο φόρο 819 ευρώ για τα χρεωστικά ραβασάκια και 323 ευρώ μέσο επιστρεφόμενο φόρο για τα πιστωτικά.

Σε σύνολο περίπου 6,2 εκατομμυρίων υπόχρεων έως χθες είχαν υποβληθεί 3,1 εκατομμύρια δηλώσεις από τα εκκαθαριστικά των οποίων προκύπτει ότι μόλις σε ποσοστό 13,32% είναι πιστωτικά (411.117 με ποσό προς επιστροφή στα 133,172 εκατ. ευρώ).

Ένα στα δύο σημειώματα (50,59% ή 1.561.459) είναι μηδενικά ενώ 1.114.080 (ποσοστό 36,09%) είναι χρεωστικά με τον συνολικά οφειλόμενο πρόσθετο φόρο στα 912,8 εκατ. ευρώ και τη μέση επιβάρυνση σε 819 ευρώ.

Λογιστές και φοροτεχνικοί έχουν ήδη υποβάλλει αίτημα παράτασης της προθεσμίας της 30ης Ιουνίου έως τις 30 Ιουλίου, καταγράφοντας σωρεία προβλημάτων από τις αρρυθμίες στη λειτουργία του Taxis έως τα προβλήματα στη δήλωση των φιλοξενουμένων, των αγροτών και των συνταξιούχων με ιδιαίτερη έμφαση στους περίπου 80.000 συνταξιούχους του δημοσίου των οποίων οι αρχικές βεβαιώσεις συντάξεων ήταν λανθασμένες και χρειάζεται η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) σε πρόσφατη επιστολή της προς την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, κατέγραψε τα προβλήματα που παρουσιάζει το Taxisnet κατά την υποβολή των δηλώσεων μεταξύ των οποίων τεχνικά προβλήματα κυρίως στις 11.00 το πρωί και μερικές φορές ανά περιοχές, κάνοντας αδύνατη όχι μόνο την υποβολή ή την προσωρινή αποθήκευση των φορολογικών δηλώσεων, αλλά ακόμα και το άνοιγμα της εκάστοτε σελίδας.

Η φετινή περίοδος είναι από τις δυσκολότερες για τον κλάδο των λογιστών καθώς όπως αναφέρουν:

- ο κόσμος περιμένει με τις ώρες στα γραφεία των λογιστών και διαμαρτύρεται,

- οι συνάδελφοι αγανακτούν για χαμένες εργατοώρες,

- οι αλλαγές στο Ε3 δεν έχουν ενσωματωθεί ολοκληρωτικά στα ηλεκτρονικά συστήματα,

- υπήρξαν προβλήματα με τους φιλοξενούμενους που δεν μπορούσαν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις (όταν είναι και οι δυο δηλώσεις οριστικοποιημένες),

- καθυστέρησε η έναρξη λειτουργίας του εντύπου Ν,

- υπάρχει αδυναμία υποβολής δηλώσεων αγροτών συνταξιούχων λόγω έλλειψης της ΚΥΑ,

- «αλαλούμ» με τις βεβαιώσεις του ΕΦΚΑ (και τι εκπίπτει φορολογικά),

- προβλήματα με την χειρόγραφη υποβολή του φόρου διαμονής, τις πλαστικές σακούλες και άλλα πολλά θέματα καθημερινής «τρέλας».

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 19 Ιουνίου 2018, η ετήσια γενική Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Ταλλίνης.

Η Γερουσία του Καναδά ενέκρινε τη νομοθεσία για τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, μία ημέρα αφού εγκρίθηκε από την Κάτω Βουλή, ανοίγοντας τον δρόμο για την ελεύθερη χρήση και παραγωγή του ναρκωτικού αυτού από τον Σεπτέμβριο.

Από όλες τις ομάδες ανθρώπων που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα, τη μεγαλύτερη δυσκολία την αντιμετωπίζουν τα άτομα που υποφέρουν από άγχος και κατάθλιψη, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (UBA) κάθε Γερμανός πετάει μέχρι και 82 κιλά τροφίμων το χρόνο στα σκουπίδια. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε δυο γεμάτα καρότσια σουπερ μάρκετ. Πρέπει όμως να πετάμε τα προϊόντα των οποίων έχει ξεπεραστεί η ημερομηνία λήξης; Και τι ισχύει για την ένδειξη «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…»;

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή και Ασφάλειας Τροφίμων τα τρόφιμα δεν χάνουν από την ποιότητά τους όταν έχει ξεπεραστεί η ημερομηνία που αναφέρεται ως «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν».

Παρ' όλα αυτά και ενώ 800 εκ. άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από την πείνα, το ένα τρίτο περίπου των τροφίμων καταλήγει στα σκουπίδια. Αυτή η σπατάλη επιβαρύνει και το περιβάλλον αφού για τα τρόφιμα που πετιούνται κάθε χρόνο μόνο στη Γερμανία προκαλούνται πάνω από 38 εκ. τόνοι αερίων θερμοκηπίου ενώ απαιτούνται 43.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης και 216 εκ. κυβικά μέτρα νερού. Επιπλέον για την παραγωγή και την μεταφορά τους καταναλώνεται ενέργεια και χρησιμοποιούνται βλαβερά για το περιβάλλον φυτοφάρμακα και λιπάσματα.

Προσέξτε την ημερομηνία λήξης

Η ένδειξη «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν» είναι υποχρεωτική βάσει ευρωπαϊκού δικαίου και προσδιορίζει μέχρι πότε ένα προϊόν διατηρεί τις χαρακτηριστικές του ιδιότητες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Κέντρου Καταναλωτών μόνο το 70% των ερωτηθέντων γνωρίζει τι σημαίνουν οι ενδείξεις στις συσκευασίες των προϊόντων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίθετα με την ένδειξη «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν» τα τρόφιμα που φέρουν ημερομηνία λήξης πρέπει πράγματι να καταναλώνονται πριν από αυτήν. Σ' αυτή την κατηγορία συγκαταλέγονται ο κιμάς, τα φρέσκα πουλερικά, το καπνιστό ψάρι και το φρέσκο γάλα. 

Έξυπνες αλλά ακριβές συσκευασίες

Στο μεταξύ στην αγορά κυκλοφορούν έξυπνες συσκευασίες τροφίμων, οι οποίες βοηθούν τον καταναλωτή να καταλάβει αν ένα προϊόν είναι ακόμη φρέσκο. Έτσι στις ΗΠΑ και τη Γαλλία υπάρχουν ήδη ετικέτες που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το πόσο φρέσκο είναι το προϊόν. Ωστόσο αυτές είναι αρκετά ακριβές με αποτέλεσμα να μην έχουν βρει το δρόμο τους προς τα ράφια των σούπερ μάρκετ και σε άλλες χώρες. Επιπλέον άνθρωποι της αγοράς ανησυχούν μήπως οι εν λόγω ετικέτες οδηγήσουν τελικά τους καταναλωτές στο να μην επιλέξουν τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Μπορεί οι ημερομηνίες στις συσκευασίες να βοηθούν όταν τις διαβάζει κανείς σωστά αλλά υπάρχει και ένας ακόμη πολύ εύκολος τρόπος για να διαπιστώσει κανείς αν ένα προϊόν έχει λήξει, όπως επισημαίνει η Μάνον Στρουκ-Πατσίνα, υπεύθυνη γραφείου τύπου του Συνδέσμου για την Ασφάλεια και την Επιστήμη Τροφίμων: «Κατ' αρχήν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τις αισθήσεις μας. Αρκεί να δούμε καλά το προϊόν, να το μυρίσουμε και αν πάλι δεν είμαστε σίγουροι να το δοκιμάσουμε».

Νaftemporiki.gr

«Debate»/ λογομαχία με ανθρώπους πραγματοποίησε, στο πλαίσιο επίδειξης στο Σαν Φρανσίσκο, το Project Debater της IBM- ακούγοντας και αντικρούοντας επιχειρήματα σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Ντάμπο, το αγαπημένο ελεφαντάκι από τις κλασικές δημιουργίες του στούντιο της Disney, επιστρέφει στο σινεμά με νέα ταινία που σκηνοθετεί ο Τιμ Μπάρτον, δημιουργός μερικών από τα πιο όμορφα -και σκοτεινά- παραμύθια της μεγάλης οθόνης.

Σελίδα 1 από 5171