13 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 30 Μάιος 2016 10:20

Επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς για τη μη υλοποίηση 8 προαπαιτούμενων

Οκτώ από τα προαπαιτούμενα δεν γίνεται να υλοποιηθούν ενημερώνει με επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τους θεσμούς. Η επιστολή έχει αποδέκτες τους Πιερ Μοσκοβισι (Κομισιόν), Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ).

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, ο υπουργός Οικονομικών εξηγεί πως η κυβέρνηση δεν θα υλοποιήσει συνολικά οκτώ από τα προαπαιτούμενα των θεσμών θεωρώντας πως επί της ουσίας δεν υπάρχει λόγος να συμβεί αυτό.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο υπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ορισμένες από τις εκκρεμότητες δεν θα υλοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση είτε γιατί οι βουλευτές της κυβερνητικές πλειοψηφίας έχουν ταλαιπωρηθεί ήδη με δύσκολες ψηφοφορίες είτε γιατί τα θέματα που βάζουν οι θεσμοί έχουν εξαντληθεί με τεχνικές συζητήσεις.

Σε ό,τι αφορά τα ειδικά μισθολόγια, όπου υπάρχει η «κόκκινη γραμμή» του Πάνου Καμμένου, η κυβέρνηση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αρνείται να αποσύρει την διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την δυνατότητα να υπάρξει ξεπάγωμα των ειδικών μισθολογίων έως 31ης Δεκεμβρίου 2016 και επιμένει στην διατήρηση της.

Όσον αφορά τον ΑΔΜΗΕ, οι θεσμοί ζητούν από την κυβέρνηση να απαντήσει ποιο θα είναι το εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει αποτελεσματικά η ελληνική πρόταση.

 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]