19 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 09 Απρίλιος 2016 11:44

Κουρουμπλής: Η ΕΕ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο προσφυγικό

Η ΕΕ δεν τηρεί τις υποσχέσεις της στο προσφυγικό, υποστηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Θα πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η ΕΕ πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Από τα 60 σκάφη που έχει υποσχεθεί εστάλησαν μόνο οκτώ. Από τα 1.600 μέλη της Frontex που έχουν υποσχεθεί έχουν φτάσει μόνο 800. Είχαν υποσχεθεί ότι θα χορηγήσουν στη χώρα μας βοήθεια ύψους 400 έως 700 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά λόγω των γραφειοκρατικών μηχανισμών της ΕΕ έχουν δοθεί λιγότερα από 40 εκατομμύρια» επισημαίνει ο κ. Κουρουμπλής.

«Η συμφωνία για την επανεισδοχή στην Τουρκία δεν είναι διμερής ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα, αλλά μια συμφωνία που υπέγραψαν όλες οι χώρες της ΕΕ» τονίζει ο κ. Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στο ''Spiegel'', όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Προσθέτει ότι «το βάρος πέφτει στην Ευρώπη, την πολιτισμένη Ευρώπη. Η ΕΕ επιτρέπει το κλείσιμο των βορείων συνόρων μας. Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα; Έχουμε το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης και μας κατηγορούν κιόλας ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το πρόβλημα».

«Η ΕΕ έχει 580 εκατομμύρια πολίτες και είναι τόσο δύσκολο να φιλοξενήσει 1,5 ανθρώπους. Είναι η Ευρώπη που οραματιζόμαστε μια Ευρώπη των κλειστών συνόρων; Θέλουμε μια Ευρώπη που να ακολουθεί τον νέο εθνικισμό; Κάποιοι ξεχνούν ότι στην Ευρώπη χύθηκε πολύ αίμα λόγω της έκρηξης του εθνικισμού» υποστηρίζει ο κ. Κουρουμπλής.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]