28 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 28 Νοέμβριος 2015 07:45

Κυβέρνηση: Καμία μείωση στις κύριες συντάξεις - Πάνω σε αυτό θα επιδιώξουμε μια ενιαία θέση από τα κόμματα

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην γίνει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις και γύρω από την θέση αυτή θα επιδιώξει μια ενιαία θέση από τα κόμματα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Τόνιζαν, επιπλέον, ότι οι συνεχείς μειώσεις τα τελευταία χρόνια δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα και πως επομένως, αντί για παραμετρικές παρεμβάσεις χρειάζεται μια δομική μεταρρύθμιση που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού με εξορθολογισμό και κοινωνική δικαιοσύνη.
Χαρακτηριστικές αυτού του πνεύματος οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, μετά από τη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον πρωθυπουργό με αντικείμενο το ασφαλιστικό, ενόψει του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.
"Το ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα. Είναι εθνικό ζήτημα", τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, για να προσθέσει ότι "επομένως, το να μην μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά, το να έχουμε μια μεταρρύθμιση που θα αποκαταστήσει και τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει να είναι μια εθνική κόκκινη γραμμή". "Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα το σεβαστούν αυτό -και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρχουν κόμματα που δεν θα θέλουν να συμμετέχουν σε έναν διάλογο, ώστε να τηρηθεί με θρησκευτική, θα έλεγα, ευλάβεια αυτή η κόκκινη εθνική γραμμή", υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας. Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι "στόχος μας είναι να μην μειωθούν καθόλου οι κύριες".

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]