07 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη, 25 Αύγουστος 2015 10:12

Αποκλεισμό από την ΕΡΤ καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα

Τον αποκλεισμό της από το τηλεοπτικό πάνελ της ΕΡΤ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, κάνοντας λόγο για «μεθοδολογία τηλεφωνικών συνδέσεων που απομονώνει» τον εκπρόσωπο του κόμματος από το δημοκρατικό διάλογο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

«Για 2η φορά μέσα σε 3 μέρες σε τηλεοπτικό πάνελ της Δημόσιας ΕΡΤ δεν εκπροσωπείται η «Λαϊκή Ενότητα». Η μεθοδολογία των τηλεφωνικών συνδέσεων απομονώνει τον εκπρόσωπο της «Λαϊκής Ενότητας» από τον αναγκαίο δημοκρατικό διάλογο.

Δυστυχώς η αιτιολόγηση ότι δεν υπάρχει λίστα με τους εκπροσώπους της «Λαϊκής Ενότητας» σε όλους τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της ΕΡΤ δεν ισχύει.

Από την 1η στιγμή το γραφείο τύπου έχει στείλει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης σχετική λίστα εκπροσώπων της «Λαϊκής Ενότητας». Συνταγματικά το δικαίωμα της «Λαϊκής Ενότητας» ως 3η Κοινοβουλευτική Δύναμη εκπροσώπηση σε όλες της πολιτικές της εκπομπές.

Αγωνιστήκαμε για μία ΕΡΤ δημόσια δημοκρατική πλουραλιστική και όχι για ένα ραδιοτηλεοπτικό κυβερνητικά καθοδηγούμενο μέσο.»

Τι απαντά η ΕΡΤ στο κόμμα Λαφαζανη για αποκλεισμό από τις εκπομπές της

Απάντηση έδωσε η ΕΡΤ ΑΕ με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Λαϊκής Ενότητας» περί μεροληπτικής της μεταχείρισης από την ΕΡΤ1.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ ΑΕ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Στην ΕΡΤ εργάζονται επαγγελματίες δημοσιογράφοι που υπηρετούν με συνείδηση και συνέπεια την αντικειμενική και με ίσους όρους ενημέρωση. Ωστόσο, φαίνεται ότι πολλοί, παρότι δηλώνουν ότι επιθυμούν μία ισχυρή και ανεξάρτητη ΕΡΤ, στην ουσία απλώς διεκδικούν για τον εαυτό τους πιεστικά τη μερίδα του λέοντος στην προβολή. \

Πληροφορούμε λοιπόν τα κόμματα και τους εκπροσώπους τους ότι η ΕΡΤ, ως ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, τηρεί απαρέγκλιτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία και τους ισχύοντες κανόνες περί ισότιμης και αναλογικής προβολής των θέσεων των κομμάτων και των εκπροσώπων τους, με βάση την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Ειδικότερα, επί της ανωτέρω ανακοίνωσης της ‘’Λαϊκής Ενότητας’’ επισημαίνουμε ότι, ήδη από την Παρασκευή, 21 Αυγούστου, στις ενημερωτικές - ειδησεογραφικές εκπομπές της ΕΡΤ σε όλες τις ζώνες συμμετείχαν εκπρόσωποι της ‘’Λαϊκής Ενότητας’’, είτε δια της φυσικής τους παρουσίας στο στούντιο είτε καλούμενοι να παρέμβουν μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης, προκειμένου να προβάλουν τις θέσεις του κόμματος.

Τέλος, σημειώνουμε ότι τόσο η συχνότητα συμμετοχής όσο και εν γένει ο χρόνος προβολής των κομμάτων και των εκπροσώπων τους αποτελούν μετρήσιμα στοιχεία, μη δεκτικά ερμηνειών και υποκειμενικής προσέγγισης. Για το λόγο αυτό και για τη διαφύλαξη της αξιοπιστίας της, η ΕΡΤ προτίθεται από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου να δημοσιοποιεί καθημερινά τα στοιχεία αυτά για την προηγούμενη ημέρα» καταλήγει η ανακοίνωση.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]