02 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2020 15:56

Τζιτζικώστας: Ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. πρέπει να διαφυλάξει τα κονδύλια για τις τοπικές κοινωνίες

Την διαφύλαξη των κονδυλίων για τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τις τοπικές μεταφορές, το περιβάλλον, τα πανεπιστήμια και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητά ο Απόστολος Τζιτζικώστας, εν όψει της σημερινής (20/2) έκτακτης Συνόδου Κορυφής για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 «Ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, απευθύνω έκκληση για την αποφυγή της περικοπής των επενδύσεων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των πολιτών στους Δήμους και τις Περιφέρειες», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Απόστολος Τζιτζικώστας, για να προσθέσει:

«Οφείλουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε τα χρήματα των φορολογουμένων στις τοπικές κοινωνίες, διότι αυτό ωφελεί τόσο τους καθαρούς συνεισφέροντες στον προϋπολογισμό της Ε.Ε., όσο και τους καθαρούς αποδέκτες. Η μείωση των κονδυλίων της Ε.Ε. για τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τις τοπικές μεταφορές, το περιβάλλον, τα πανεπιστήμια και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ήταν αποτυχία για τους πολίτες και δώρο για τον λαϊκισμό».

Για την πλειονότητα των κρατών μελών, η χρηματοδότηση της Ε.Ε. προς όφελος της συνοχής, της γεωργίας και της αγροτικής ανάπτυξης, αντιπροσωπεύει περίπου το 50% των συνολικών δημόσιων επενδύσεων, πράγμα το οποίο δεν αποτελεί μόνο έμπρακτη εκδήλωση αλληλεγγύης της Ε.Ε., αλλά και τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της ενιαίας αγοράς από την οποία επωφελούμαστε όλοι μας, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, για να καταλήξει στις δηλώσεις του:

«Με ανησυχεί βαθύτατα ο κίνδυνος υπονόμευσης των πολιτικών αυτών που φέρνουν την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες και τους πολίτες πιο κοντά στην Ευρώπη. Έχουμε επίγνωση των δημοσιονομικών επιπτώσεων του Brexit, αλλά το κόστος του δεν θα πρέπει να επιβαρύνει τους δήμους και τις περιφέρειες. Δεν πρόκειται για ζήτημα χρημάτων, αλλά για επένδυση στο μέλλον των πολιτών της Ευρώπης». Πηγή: ΑΜΠΕ

 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]