13 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 10 Ιούλιος 2019 10:09

Χρυσοχοΐδης: Ζήτησα κι έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αιχμές για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Επιβεβαίωσε την παραίτηση Ανδρικόπουλου. "Ο κομματισμός δεν χωρά στις υπηρεσίες ασφαλείας. Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις". Δείτε όλη τη δήλωση που έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το χρονικό μιας παραίτησης που είχε προαναγγελθεί επιβεβαιώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (10.07.2019) με μια δήλωση 55 λέξεων. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λίγες ώρες αφού ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιβεβαίωσε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση της ηγεσίας της αστυνομίας.

Ο νέος υπουργός άφησε σαφέστατες αιχμές για κομματισμό, που όπως αναφέρει δεν χωρά σε κανέναν τομέα του Δημοσίου, ειδικά στις υπηρεσίες ασφαλείας. Πλέον, θα γίνουν νέες, έκτακτες κρίσεις, στην ελληνική Αστυνομία.

Η αναφορά που κάνει στη δήλωσή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν είναι τυχαία. Η παρουσία του απερχόμενου, πλέον, αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, όπως είχε αποκαλύψει το newsit.gr, είχε προκαλέσει σάλο και θύελλα αντιδράσεων.

Αν και εν ενεργεία αρχηγός της Αστυνομίας, ο κ. Ανδρικόπουλος είχε εμφανιστεί στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος πριν από τις ευρωεκλογές και μάλιστα το newsit.gr δημοσίευσε και φωτογραφίες του σε πηγαδάκια με εν ενεργεία υπουργούς ή κομματικά στελέχη. Δεν ήταν η μοναδική του παρουσία σε ανάλογη εκδήλωση, αφού ο φωτογραφικός φακός τον είχε «συλλάβει» και σε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη.

Όλη η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας.

Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους.
Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος».

 

 

Πηγη:newsit.gr

blog comments powered by Disqus