14 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 01 Ιούλιος 2019 12:50

Βασίλης Ρόκος: Επιζητώ μια κοινωνία πιο ανθρώπινη!

Γεννημένος στον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Ρόκος είχε πάντοτε κοινωνικές ανησυχίες.  Οι κοινωνικές του δράσεις δεν ήταν ποτέ ευκαιριακές, καθώς πάνω απο μια επταετία είναι ενεργός εθελοντής στην Ιπποστήριξη, μια ΜΚΕ που κάνει θεραπευτική ιππασία σε άτομα με ειδικές ικανότητες.
Σπούδασε  Πολιτικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι τελειόφοιτος στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο International Management του Royal Holloway του Λονδίνου,. Ανέλαβε από τα 20 του χρόνια μια εσωστρεφή βιοτεχνία παραγωγής δομικών υλικών, όταν ήδη η κρίση είχε κάνει επέλαση στην χώρα μας, καταρρακώνοντας την ελληνική κοινωνία όπως και την ελληνική επιχειρηματικότητα.
 

Είσαι μέλος του ΜέΡΑ25 από την ίδρυσή του. Μίλησέ μας λίγο για το κίνημα. Ποια είναι η ταυτότητά του;

 Το ΜέΡΑ25 είναι ένα κόμμα καθαρά αντιμνημονιακό και αντισυστημικό με βασικό στόχο την έξοδο από την κρίση που βιώνουμε την τελευταία 10ετία.  Όλοι μαζί δημιουργήσαμε ένα συνεκτικό, μετριοπαθές και εφαρμόσιμο πρόγραμμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Το ΜέΡΑ25 αγκαλιάζει όλους τους πολίτες που πιστεύουν πως με την ίδια συνταγή όλων αυτών των χρόνων δε μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη της χώρας μας.  Γι’ αυτό και ο γραμματέας μας Γιάνης Βαρουφάκης έκανε κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες με σκοπό να παλέψουμε όλοι μαζί για την έξοδο από τη φυλακή χρέους στην οποία είμαστε δέσμιοι.

Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους βασίζετε το πρόγραμμα του κόμματός σας;

Το πρόγραμμά μας ξεκίνησε να χτίζεται 2 χρόνια πριν τη δημιουργία του ΜέΡΑ25.  Αυτή τη στιγμή είναι ένα πλήρες πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλους τους άξονες στους οποίους στηρίζεται η διακυβέρνηση μίας προοδευτικής χώρας.  Σαφώς το οικονομικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό και κατέχει εξέχουσα θέση, αλλά οι Τομείς της Πράσινης Μετάβασης, της Δικαιοσύνης, της Υγείας, όπως και οι υπόλοιποι, δίνουν το προοδευτικό και Οικολογικό στίγμα του ΜέΡΑ25. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης πολεμήθηκε όσο λίγοι πολιτικοί, παρά το γεγονός πως η συμμετοχή του στον πολιτικό στίβο ως Υπουργός Οικονομικών ήταν μόλις 6 μήνες. Πως το εξηγήτε;

 Όταν υπάρχει κάποιος που δεν έχει εξαρτήσεις από κανέναν και εναντιώνεται τόσο σθεναρά στο κατεστημένο είναι απολύτως αναμενόμενο να πολεμάται.  Και να μην ξεχνάμε ότι ήρθε πρώτος σε σταυρούς σε ολόκληρη τη χώρα. Πράγμα που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην τεράστια και άνιση μάχη που έδωσε.

Σε προσωπικό επίπεδο ασχολείστε ενεργά με τον εθελοντισμό κ την οικολογία, ζητήματα που υιοθετεί και το κόμμα σας. Υπάρχει κάποιο πλάνο για την ενεργοποίηση αυτών των τομέων;Ποιος είναι ο σχεδιασμός του ΜέΡΑ25 για τη Θεσσαλονίκη;

Πολύ πριν ασχοληθώ με την πολιτική ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον εθελοντισμό και την οικολογία. Ασχολούμαι ενεργά με την θεραπευτική ιππασία μέσω της «Ιπποστήριξη-Θεραπευτική Ιππασία» σε άτομα με ειδικές ικανότητες και μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι το πιο υπεροχο συναίσθημα που έχω βιώσει. Το ΜέΡΑ25 είναι ένα Πράσινο κόμμα, που έχει το περιβάλλον σε πρώτο πλάνο, και στις προτεραιότητές του είναι να στηθεί ένα ανάχωμα στην Περιβαλλοντική Καταστροφή που συντελείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι άμεσες ενέργειες για τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν ελεύθερους χώρους πρασίνου, όπου οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν την ίδια τους την πόλη, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει σήμερα. Επίσης, η Θεσσαλονίκη με το λιμάνι της, μπορεί και πρέπει να γίνει ένα σταυροδρόμι επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης με νέες υγιείς θέσεις εργασίας. Το μεγάλο μου όραμα είναι η δημιουργία μίας έξυπνης πόλης, στην οποία σε πρώτο στάδιο η βενζίνη και το πετρέλαιο των ΜΜΜ θα αντικατασταθεί από την ηλεκτρική και ηλιακή ενέργεια. Σε δεύτερο στάδιο, θα απαγκιστρωθούμε εντελώς από τα ορυκτά καύσιμα, και θα κατευθυνθούμε στην επαναδημιουργία μίας Πράσινης πόλης, όπου κάτοικοι, περιβάλλον και υγιής επιχειρηματικότητα θα συνυπάρχουν αρμονικά.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι την επομένη των εκλογών εφόσον εκλεγείτε, αλλά ακόμη κ αν δεν εκλεγείτε;

Ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος θα συνεχίσω να προσπαθώ, όπως όλα αυτά τα χρόνια για μία κοινωνία πιο ανθρώπινη, μακριά από μίση και εχθρότητες, γιατί στο τέλος αυτό που μένει είναι η ανθρωπιά και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ο εθελοντισμός. Όπως και όσο μπορεί ο καθένας μας, διότι αυτά τα απλά πράγματα μας κάνουν ανθρώπους.

Ο Βασίλης Ρόκος είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει κατ' ουσίαν τα προβλήματα τις ανάγκες αλλα και τον καθημερινό μόχθο για την επιβίωση, κατάφερε να αναζητήσει τα κατάλληλοτερα εφόδια για την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Παρά το νεαρό της ηλικίας του και με πενιχρά οικονομικά μέσα, έχοντας σαν εργαλείο μόνο μια βαλίτσα στα χέρια, ταξίδεψε και πέτυχε μετά απο αλλεπάλληλα εμπόδια να σταθεί στα πόδια του και να εξελιχθεί με μια διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα σε πάνω απο 45 χώρες. Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με τις καθημερινές εμπειρίες στον αγώνα για την επιβίωση τον έκαναν πιο δυνατό και πιο μαχητικό, με αποτέλεσμα να θεωρεί πατριωτικό του καθήκον το να επιζητά τη συνεισφορά των υπηρεσιών στη χώρα του με τον ίδιο ζήλο.

 

blog comments powered by Disqus