27 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2019 13:43

Kώστας Χητας: Θέλω να κοιτάω τον κόσμο στα μάτια!

Ο Κώστας Χήτας γεννήθηκε στη Γερμανία, κατάγεται από την Ήπειρο και η Θεσσαλονίκη είναι το «σπίτι» του εδώ και 28 χρόνια. Αγαπά την Ελλάδα, χωρίς υπερβολές, χωρίς ακρότητες, χωρίς συμφέρον!

Ο Κώστας με τη δημοσιογραφία έχει σχέση ζωής! 26 χρόνια, γεμάτα εκπομπές και αμέτρητες ώρες τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού «αέρα», που του δίδαξαν πολλά... Κυρίως όμως ότι μια καλή ομάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά! Και όλα αυτά τα χρόνια ο Κώστας είναι περήφανος για τις ομάδες που έφτιαξε. Στην τηλεόραση, στο Ραδιόφωνο, στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, που επίσης έχει υπηρετήσει πιστά για περισσότερα από 10 έτη.

Η νέα πρόκληση για τον Κώστα Χήτα είναι η πολιτική. Είναι ένα βήμα που το κάνει με σιγουριά μιας και η νέα του ομάδα θα δώσει τη ΛΥΣΗ!

Από τη Δημοσιογραφία, στην Πολιτική. Ποιο ήταν το εφαλτήριο για την απόφασή σας να κατέλθετε στον πολιτικό στίβο;

Μετά από 26 χρόνια μάχιμης δημοσιογραφίας, ομολογώ ότι βαρέθηκα! Βαρέθηκα να αποφασίζουν άλλοι για εμάς... Να παρακολουθώ και να κριτικάρω όσα προσβάλλουν τη λογική μας... Βαρέθηκα να μην είναι οι εκπρόσωποί μας πατριώτες, να μην είναι κομμάτι από εμάς. Βαρέθηκα την υποκρισία τους. Βαρέθηκα να μη ακούω την αλήθεια! Είναι μια δύσκολη απόφαση. Θυσιάζεις τον χρόνο σου, την οικογένειά σου, τη δουλειά σου, την ίδια σου τη ζωή. Από την άλλη, ο κόσμος δεν αλλάζει με δυο τρεις καλές εκπομπές. Αντιλαμβάνομαι πως ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος, αλλά θα μπορώ να κοιτάω τον κόσμο στα μάτια, έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου.

Ποια στοιχεία του κόμματος Ελληνική Λύση σας ενέπνευσαν, ώστε να ενταχθείτε σε αυτό;

Επέλεξα να είμαι συνοδοιπόρος του Κυριάκου Βελόπουλου με την «Ελληνική Λύση», γιατί πολύ απλά πρόκειται για μια προσπάθεια πατριωτική, αληθινή, έντιμη, που δεν έχει κανείς να της προσάψει κάτι. Είμαστε άνθρωποι της αγοράς, της καθημερινότητας και του σήμερα. Θα είμαστε δυνατοί και θα έχουμε φωνή. Οι λύσεις από ανθρώπους που και ξέρουν και εργάζονται, είναι η λύση την οποία έχει ανάγκη ο τόπος. Αυτή είναι η «Ελληνική Λύση»!

Η Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται από πολλούς δύσκολη στα νέα κόμματα. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Δεν υπάρχουν δύσκολα στη ζωή. Η σκληρή δουλειά και ο καθημερινός αγώνας τα κάνουν όλα εύκολα. Η Β΄ Θεσσαλονίκης είναι ο καθρέφτης της αληθινής Ελλάδας. Της Ελλάδας του μόχθου και της βιοπάλης. Των ανθρώπων της πρωτογενούς παραγωγής, τους οποίους τόσο πολύ έχει ανάγκη η οικονομία μας, για να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να ορθώσει το ανάστημά της. 159 χωριά και πόλεις. Κεφαλοχώρια και όχι μόνο. Άνθρωποι με δουλεμένα χέρια και ηλιοκαμένα πρόσωπα… Με αγάπη για την πατρίδα τους, τη θρησκεία και την οικογένειά τους. Αυτοί κρατούν το γένος μας όρθιο. Είναι οι ίδιοι που λαχταρούν να επιστρέψουν τα παιδιά τους πίσω στην Ελλάδα. Είναι αυτοί που θέλουν να κερδίσουν τη χαμένη τους υπερηφάνεια. Αυτούς τους ανθρώπους θα εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και είμαι περήφανος που πολιτεύομαι σε αυτήν την περιφέρεια.

 

"Οργώνετε"  όλες τις περιοχές στη Β Θεσ/νικης. Ποια μηνύματα λαμβάνετε;

Παίρνω μεγάλη δύναμη από τα βλέμματα του κόσμου. Αν είχες έρθει μαζί μου σε μια περιοδεία θα με καταλάβαινες. Απόμαχοι, που κάνουν την τελευταία προσπάθεια… Αγρότες με λασπωμένα ρούχα... Επαγγελματίες μετά τη δουλειά τους. Από χαρά, μέχρι θλίψη. Μόνο μιζέρια ή εχθρότητα δεν θα βρεις στο κοίταγμά τους. Γι’ αυτούς αξίζει να δώσω ό,τι έχω! Αισθάνομαι πως μας ζητούν να είμαστε εμείς το τελευταίο ανάχωμα που θα τους προφυλάξει από την λαίλαπα των τελευταίων κυβερνήσεων, που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στην πατρίδα μας.

Ποια είναι τα προβλήματα που σας παραθέτουν οι κάτοικοι;

Θα έλεγα κυρίως η ανεργία και η εγκληματικότητα. Όχι ότι δεν υπάρχουν κι άλλα… Ως προς το πρώτο, έχω πολλές ιδέες, άλλωστε εργάζομαι από τα 19 μου χρόνια και ελπίζω να αξιοποιήσω αυτή μου την εμπειρία υπέρ των πολλών. Ως προς την εγκληματικότητα, τώρα, νομίζω ότι η εξήγηση είναι μία και δυστυχώς οι Έλληνες πολιτικοί δεν μιλούν ανοιχτά για αυτήν, ίσως γιατί δεν έχουν το θάρρος να πουν στον κόσμο την μεγάλη αλήθεια… Ότι δηλαδή υπάρχει ευθεία διασύνδεση της αύξησης της εγκληματικότητας, με την παράνομη μετανάστευση. Πλέον είναι σαφές: δεν χωράμε άλλους! Μείζονος σημασίας, παράλληλα, είναι και η ουσιαστική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας και ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού τους, ο οποίος είναι αλήθεια πως είναι ανύπαρκτος.

Ποιο είναι το σχέδιο της Ελληνικής Λύσης για τη Β Θεσ/νίκης; Έχετε κάνει κάποιο χρονοδιάγραμμα δράσεων κ επίλυσης θεμάτων;

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, απαιτείται ένα οργανωμένο ρεαλιστικό σχέδιο, πάνω στο οποίο θα πρέπει να βασιστούμε. Στην Ελληνική Λύση έχουμε καταθέσει στο πρόγραμμά μας τις προτάσεις μας και προτρέπουμε τους Έλληνες να το διαβάσουν. Όπως είπα και προηγουμένως η Β΄ Θεσσαλονίκης είναι αγροτική περιοχή, συνεπώς πρέπει να αξιοποιήσουμε τον κοιμώμενο γίγαντα της πρωτογενούς παραγωγής προκειμένου να συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας.  Παράλληλα, οφείλουμε να στηρίξουμε, να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε την προσπάθεια μας για την ανάπτυξη της γεωργίας με σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους. Τέλος, έχει τεράστια σημασία να προσελκύσουμε νέους και να κάνουμε τον χώρο ελκυστικό για επενδύσεις και για να το πετύχουμε πρέπει να κάνουμε ορθή χρήση των ευρωπαϊκών  προγραμμάτων.

Ποιο θα είναι το πρώτο σας μέλημα εφόσον εκλεγείτε βουλευτής;

Προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι μια και ξέρετε γιατί; Ξενυχτάω όπως και εσείς, γιατί αγωνιώ για το πως θα πληρώσω τους δυσβάσταχτους φόρους. Φοβάμαι όπως και εσείς βλέποντας αλλοδαπούς από το πουθενά να κλέβουν, να απειλούν, να μας κοιτάζουν με μισό μάτι στην ίδια μας την χώρα. Πονάω όσο και εσείς όταν βλέπω την Ελλάδα να συρρικνώνεται. Θυμώνω όσο και εσείς, όταν ξεπουλιέται κομμάτι κομμάτι η περιουσία του κράτους μας. Είμαι οργισμένος όσο και εσείς, γιατί μας θεωρούν κορόιδα και μας λένε ψέματα. Βασανίζομαι όσο και εσείς όταν πιστεύω ότι πρέπει να αποδεχτούμε στωικά την μοίρα μας. Άρα λοιπόν δεν θα επικεντρωθώ σε ένα και μόνο θέμα, αλλά στο σύνολο των προβλημάτων που είναι και πολλά και σοβαρά.

 

 

blog comments powered by Disqus