17 Ιούλιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή, 14 Απρίλιος 2019 13:46

Σύμφωνο για την ασφάλεια συζητούν Κύπρος - Γαλλία

Πολύ κοντά σε συμφωνία στα θέματα της ασφάλειας βρίσκονται Γαλλία και Κυπριακή Δημοκρατία. Οι συζητήσεις προχωρούν με γρήγορα βήματα και αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις. Επίκεντρο των συζητήσεων είναι το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας, το οποίο προτάσσεται από τη Λευκωσία.

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά τα επιχειρησιακά, σαφώς και το ενδιαφέρον βρίσκεται στην αξιοποίηση του λιμανιού στη ναυτική βάση στο Μαρί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος, η Γαλλίδα υφυπουργός Άμυνας, η οποία βρέθηκε προ ημερών στην Κύπρο για να επισκεφθεί το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ, που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μας, είχε συνάντηση με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, την Παρασκευή 5 Απριλίου, καθώς ο Κύπριος αξιωματούχος επέστρεφε από ταξίδι του σε ΗΠΑ και Βρετανία και η Γαλλίδα υφυπουργός αναχωρούσε από την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι το Μαρί για επί τόπου μελέτη του χώρου επισκέφθηκαν ομάδες Γάλλων ειδικών για σκοπούς που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό και κατασκευή ναυστάθμου. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν συζητά δημιουργία ναυτικής βάσης από τρίτη χώρα, αλλά χρήση της κι αυτό που θα γίνει είναι η επέκταση και αναβάθμιση της υφιστάμενης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από philenews

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr