22 Φεβρουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 21 Ιούλιος 2018 10:00

Ν. Αναστασιάδης: Έτοιμος να εμπλακεί σ' έναν νέο διάλογο για το Κυπριακό

Έκκληση στην Τουρκία και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, να λάβουν υπόψη «συνολικά και όχι επιλεκτικά τις παραμέτρους για την επίλυση του Κυπριακού», απηύθυνε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Κάλεσε, μάλιστα, την τουρκοκυπριακή πλευρά  να κατανοήσει ότι η ελληνοκυπριακή κοινότητα επιθυμεί το συντομότερο δυνατόν την εξεύρεση λύσης, η οποία, όπως σημείωσε, «θα επιτρέπει την ειρηνική συμβίωση και συν-δημιουργία όλων ανεξαίρετα των πολιτών της Κύπρου».

Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ότι η άφιξη της ειδικής απεσταλμένης του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών τη Δευτέρα, και οι επαφές που θα ακολουθήσουν με τα εμπλεκόμενα μέρη, θα επιτρέψουν στον Γκουτέρες να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες επανέναρξης ενός νέου διαλόγου.

Ο ίδιος, πάντως, διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να εμπλακεί σ’ ένα διάλογο, με βάση τις παραμέτρους που καθορίστηκαν από τον γ.γ. του ΟΗΕ στις 30 Ιουνίου και διευκρινίστηκαν στις 4 Ιουλίου του 2017.

Αυτές αποτελούν, όπως επεσήμανε, τις βασικές αρχές για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους, με προοπτική για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr