21 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 18:45

Η δημιουργία δύο πάρκων στο χώρο του Μουσείου Ολοκαυτώματος στο επίκεντρο συνάντησης Γ.Μπουτάρη – Κ.Νοτοπούλου

Η δημιουργία δύο πάρκων, ενός Μητροπολιτικού και ενός πάρκου Μνήμης, στο χώρο όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος,

 στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο.

   Στις συναντήσεις εργασίας, που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, πήραν μέρος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΟΣΕ, Αθανάσιος Σχίζας, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας, Δαβίδ Σαλτιέλ και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, Καλυψώ Γούλα.

   Τη συζήτηση απασχόλησε η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, στο χώρο του εμπορικού σιδηροδρομικού σταθμού, όπου θα ανεγερθεί και το Μουσείο Ολοκαυτώματος, όπως επίσης και η δημιουργία Πάρκου Μνήμης, όπου σε έκταση 27 στρεμμάτων θα φυτευτούν 5.000 ελιές στη μνήμη των Εβραίων της Θεσσαλονίκης που έχασαν τις ζωές τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

   Από το γραφείο του πρωθυπουργού επιβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει το έργο ανέγερσης και λειτουργίας του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

   Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, υποστήριξε πως στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η πορεία των έργων, ενώ ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας, Δαβίδ Σαλτιέλ, πρόσθεσε πως υπάρχει η βούληση από όλους για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην πόλη.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr