22 Απρίλιος 2018

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα του ποτέ δεν ήταν πιο κοντά σε μια επίλυση της διένεξής της με την Ελλάδα, 

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με θέμα την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών δικαιούχων διεθνούς προστασίας στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα. Με δεδομένη την πληρότητα στα camps των Διαβατών και των Λαγκαδικίων, γίνεται προσπάθεια οι πρόσφυγες να διαμοιραστούν σε άλλες δομές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Σκέψη ακόμη και δημιουργία νέων camps στη Θεσσαλονίκη.

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (16-19/04) του Απριλίου που έληξε χθες, εγκρίθηκε από τους Ευρωβουλευτές σχέδιο νόμου για την κυκλική οικονομία, θέτοντας νέους στόχους ανακύκλωσης αποβλήτων. 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 23 Απριλίου, στη 1μ.μ., στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Ψήφισμα με το οποίο παίρνει θέση σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την Πέμπτη 19 Απριλίου. Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής , αφού καταψήφισε το κείμενο, δήλωσε :

Θετική εξέλιξη για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας χαρακτηρίζει η ΝΔ τη μίσθωση δύο φρεγατών από τη Γαλλία προτάσσοντας όμως "τέσσερα εύλογα ερωτήματα" και ζητώντας από την κυβέρνηση να ενημερώσει αναλυτικά και να απαντήσει.

Με δύο γαλλικές φρεγάτες ενισχύεται το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό από τον προσεχή Αύγουστο. Οι φρεγάτες, τύπου FREMM, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι Languedoc και Aquitaine.

Την επιθυμία του να ενισχυθεί η συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας και Αιγύπτου εξέφρασε κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ο ομόλογός του στρατηγός Σέντκι Σόμπχι κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο Κάιρο, σύμφωνα με τη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Αλ Αχράμ».

Μπαράζ επαφών θα έχει σήμερα και αύριο ο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο περιθώριο των εργασιών της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.


Μέχρι το τέλος του 2018 θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις γερμανικές επανορθώσεις, έτσι ώστε αμέσως μετά «να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε διεθνές επίπεδο  αλλά και διακρατικά να γνωστοποιηθεί το ζήτημα και να τύχει στην ευρύτερη διεθνή κοινή γνώμη μιας πολύ μεγαλύτερης αποσαφήνισης, να υπάρξει πίεση εκεί που πρέπει, να δοθούν απαντήσεις και να διεκδικηθούν με όλα τα μέσα  οι γερμανικές επανορθώσεις», όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, χαιρετίζοντας την ημερίδα με θέμα «Η αρπαγή των αρχαιοτήτων στην Κατοχή και ο αγώνας για την επιστροφή τους» στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής, την Πέμπτη.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν  το Ε

Σελίδα 1 από 668