02 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΥΓΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρίτη, 25 Φεβρουάριος 2020 18:30

Τέλη Μαρτίου η μελέτη ειδικού χωρικού σχεδίου για το παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης

Ως τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη του ειδικού χωρικού σχεδίου για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι.

 Η συγκεκριμένη μελέτη θεωρείται το πρώτο ουσιαστικό βήμα που απαιτείται, ώστε στη συνέχεια να υπάρχει ένας ενιαίος σχεδιασμός και μια ενιαία αντιμετώπιση του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλλιας, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, διευκρίνισε ότι μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη, η Περιφέρεια θα την υποβάλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι στο τέλος του χρόνου θα δοθεί σε διαβούλευση από τους φορείς η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

"Το βασικό είναι να πάρουμε στα χέρια μας το Προεδρικό Διάταγμα του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα προχωρήσουμε σύντομα στις μελέτες και τα έργα που θα προτείνονται από αυτό", πρόσθεσε.

Γνωστοποίησε, άλλωστε, ότι πρόθεση της Περιφέρειας είναι η χρηματοδότηση των παρεμβάσεων από το καινούριο ΕΣΠΑ και υπογράμμισε: "σε βάθος δεκαετίας θα έχουμε τη δυνατότητα να μπορούμε να το περπατήσουμε και να μην το συζητάμε μόνο στα λόγια".

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από το δυτικό παράκτιο μέτωπο, μια υποβαθμισμένη περιοχή, για την οποία υπάρχουν ήδη μελέτες, που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος Terra Med.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]