13 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2019 08:00

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία - Αναφορές για ζημιές σε κτήρια

 Το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού εντοπίστηκε στα 24 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας των Τιράνων και στα 7 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Durres

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:58 τα ξημερώματα στην Αλβανία.

Το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού εντοπίστηκε στα 24 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας των Τιράνων και στα 7 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Durres, οι κάτοικοι της οποίας είχαν βγει ήδη στους δρόμους, λόγω των αλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων που είχαν προηγηθεί. Το δε εστιακό βάθος μετρήθηκε στα δύο χιλιόμετρα

Σύμφωνα με αναφορές από τη γειτονική χώρα, υπάρχουν ζημιές σε κτήρια, ενώ οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει καταγραφή και ελέγχους για τυχόν τραυματίες.


 

 

 

Ο ισχυρός σεισμός στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με αναφορές, έγινε αισθητός τόσο στην Κέρκυρα, όσο και στα Γιάννενα.

Είχε προηγηθεί σεισμός 4,4 Ρίχτερ


Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 3:47, είχε προηγηθεί σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή της Αλβανίας.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στα 31 χιλιόμετρα δυτικά από τα Τίρανα, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο στα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της γειτονικής χώρας.

Στην πόλη Durres, η οποία αριθμεί σχεδόν 150.000 κατοίκους και βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα βόρεια από το επίκεντρο του σεισμού, υπήρξαν αναφορές για πανικό των κατοίκων, ενώ ένας ικανός αριθμός εγκατέλειψε τα σπίτια του, υπό τον φόβο ενός νέου μεγαλύτερου σεισμού.

 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]