28 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΥΓΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρίτη, 17 Σεπτέμβριος 2019 09:00

Συμβουλές από τον Γνωστό Σχεδιαστή Nate Berkus για να Υποδεχτείτε το Φθινόπωρο στο Σπίτι σας

Ο Nate Berkus είναι από τους γνωστότερους σχεδιαστές στον χώρο της διακόσμησης παγκοσμίως και όχι άδικα. 

Από τότε που άνοιξε το στούντιό του σε ηλικία 24 ετών έχει επιμεληθεί αμέτρητα σπίτι και έχει φιλοξενηθεί στις σελίδες  των γνωστότερων περιοδικών διακόσμησης, όπως το Architectural Digest, το House Beautiful, το Vogue, το InStyle, το O Magazine, το People και το Elle Decor.

Ο Berkus δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στην κλασσική αισθητική εμπλουτισμένη με μοντέρνα στοιχεία και πιστεύει πως οι μεταβάσεις στο σπίτι, ανάλογα με την εποχή, πρέπει να είναι μικρές και να περιλαμβάνουν αλλαγή στα χρώματα, πλούσιες υφές, αλλά και να είναι προσιτές στους ιδιοκτήτες. Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω τι προτείνει για αυτό το φθινόπωρο.

Ενσωματώστε τα έντονα γήινα χρώματα Αν παραμείνετε σε μια ουδέτερη βάση, ο εμπλουτισμός της διακόσμησης με διαφορετικές αποχρώσεις θα δώσει βάθος και μοναδικό οπτικό ενδιαφέρον, χωρίς να επηρεάσει την γενικότερη αισθητική. «Μου αρέσουν πολύ τα έντονα camel, η terra-cotta και τα σκούρα πράσινα, ακόμα και στα ρούχα μου».

Χρησιμοποιήστε υφές  Αν υπάρχει ένας κανόνας που ποτέ δεν απογοητεύει αν τον υιοθετήσετε το φθινόπωρο είναι οι υφές σε «στρώσεις». «Μ’ αρέσει η ιδέα να βάζω υφάσματα πάνω σε καρέκλες ή στο κεφαλάρι του κρεβατιού – θα έβαζα ακόμα και ένα μικρό χαλί» λέει. Η συμβουλή του είναι η εξής: όταν επιλέγετε υφάσματα μην αγχώνεστε πολύ για να τα κάνετε να ταιριάζουν, αρκεί να είναι σε παρόμοιους τόνους.

Κάντε οικονομικές αλλαγές Το να δημιουργήσετε ένα νέο look με την αλλαγή της εποχής δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε μια περιουσία. «Μπορείτε να το δείτε σαν ευκαιρία για να αλλάξετε το χρώμα στις πετσέτες σας. Ή να αλλάξετε το χρώμα της συρταριέρας που έχετε στο υπνοδωμάτιό σας».

Ενσωματώστε διάφορα μέταλλα Ένα από τα πράγματα που αρέσουν πολύ στον Berkus είναι τα μέταλλα, ειδικά τα διάτρητα μέταλλα. «Νομίζω πως δείχνουν πολύ μοντέρνα» λέει. «Βασίστηκα στον Mathieu Mategot, έναν Γάλλο βιομηχανικό σχεδιαστή του ’50, και έφτιαξα μια λάμπα από διάτρητο μπρούτζο. Φαντάζομαι ένα ζευγάρι τέτοιες λάμπες σε μια κονσόλα στο υπνοδωμάτιο ή στη γωνιά ενός πάγκου της κουζίνας».

Αγκαλιάστε τον μουντό καιρό Αντί να νιώθετε θλιμμένοι για την αλλαγή του καιρού, ο Berkus προτείνει να τον αγκαλιάσετε. «Έχει να κάνει με το να αναπτύξετε τη συνήθεια να ανάβετε τα επιδαπέδια και επιτραπέζια φωτιστικά και να ανάβετε κεριά. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να εκτιμήσει τη ζεστασιά που φέρνει η «σκοτεινιά» του φθινοπώρου. Είναι πολύ όμορφο να δεχόμαστε τις εποχές όπως έρχονται και να χρησιμοποιούμε τη διακόσμηση για τις μεταβάσεις».

Ανανεώστε τα φυτά σας «Δεν έχω ανακαινίσει ποτέ χώρο χωρίς να ανανεώσω τα φυτά» λέει. «Στις πάνω από 200 ανακαινίσεις που έχω κάνει, δεν υπάρχει ούτε μία που να μην έχω βάλει έστω μερικά κλαδιά ή μικρά φυτά στο υπνοδωμάτιο. Είναι κάτι που φαίνεται ωραίο σε κάθε εποχή. Ένα μεγάλο κλαδί με πράσινα φύλλα σε ένα κεραμικό βάζο στο τραπεζάκι της εισόδου είναι κάτι που είναι πολύ όμορφο, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε πολλά πράγματα».

 

 

(spirossouli,com)

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]