Παρασκευή, 09 Νοέμβριος 2018 13:23

Θεσσαλονίκη: Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων για την κλιματική αλλαγή

«Κλιματική Αλλαγή. Αστικό Περιβάλλον» είναι το θέμα του συνεδρίου, που διοργανώνει στην Κατερίνη το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), το οποίο εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα.

   «Θέλουμε να αναδείξουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην καθημερινότητά μας και να καλέσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τους πολίτες να δράσουν», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Ασλάνογλου, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΝΔΟΙΚΟ.

   Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «χωρίς να μειώσουμε τις προσπάθειες για να σταματήσουμε τον κατήφορο που έχουμε πάρει σε παγκόσμιο επίπεδο, πρέπει να πάρουμε μέτρα προστασίας της υπαίθρου και των πόλεων από την κλιματική αλλαγή».

   Για τους διοργανωτές του συνεδρίου, «τα αρμόδια υπουργεία, οι περιφέρειες, οι δήμοι και οι φορείς μπορούν και πρέπει να εκπονήσουν προγράμματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, που να είναι άμεσα εφαρμόσιμα και όχι θεωρητικά και σε αδράνεια αλλά και απλοί πολίτες πρέπει να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

   Το 28ο συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ ξεκινάει σήμερα το απόγευμα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Νοεμβρίου με συνδιοργανωτές την ΚΕΔΕ και τον δήμο Κατερίνης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr

αρχή της σελίδας