21 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΥΓΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 13:45

Νέες «γραμμές» στη βιομηχανία μόδας για την καταπολεμήση της σεξουαλικής κακοποίησης

Το Συμβούλιο των Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA), ο οργανισμός που έχει τον έλεγχο της διοργάνωσης εξέδωσε ανακοίνωση με νέες επαγγελματικές οδηγίες για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Η σχεδιάστρια και πρόεδρος του CFDA, Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ απέστειλε email στα μέλη του Συμβουλίου αναλύοντας τη σημασία της δημιουργίας ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για τα μοντέλα κατά τη διάρκεια των επιδείξεων μόδας, υπό το πρίσμα των πρόσφατων καταγγελιών περί σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης στη βιομηχανία.

« Η CFDA πιστεύει ακράδαντα ότι όλοι στη βιομηχανία μας αξίζουν το δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς και σεβαστοί" επισημαίνει η σχεδιάστρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του WWD.

Αναφερόμενη στην πολιτική του CFDA για την κακοποίηση, διευκρίνισε: «Έχουμε μηδενική ανοχή σε μη ασφαλή περιβάλλοντα και ενθαρρύνουμε ένθερμα τους πάντες στη βιομηχανία της μόδας να αναφέρουν κακοποίηση στο χώρο εργασίας».

Οι σχεδιαστές, οι παραγωγοί επιδείξεων μόδας και οι φωτογράφοι καλούνται να εξασφαλίσουν χώρους «στους οποίους τα μοντέλα θα μπορούν να αλλάζουν ρούχα με προστασία της ιδιωτικότητάς τους" , σύμφωνα με τις οδηγίες που απέστειλε η πρόεδρος του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής.

Το κείμενο παραπέμπει όσους «έχουν αισθανθεί με οποιονδήποτε τρόπο απειλημένοι ή ανασφαλείς» σε κείμενο που έχει συνταχθεί από τη Συμμαχία Μοντέλων (Model Alliance), η οποία μάχεται κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]