27 Ιούνιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν σε σπήλαιο της Κριμαίας απολιθώματα τεράστιων πουλιών, από τα πιο μεγάλα που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα στον κόσμο, τα οποία είχαν μέγεθος περίπου τριπλάσιο από τις στρουθοκαμήλους.

Επενδυτές με υπό διαχείριση ενεργητικό άνω των 34 τρισ. δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο ήμισυ σχεδόν του παγκόσμιου επενδεδυμένου κεφαλαίου, απαιτούν άμεση δράση από τις κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2019 07:03

Ο καιρός σήμερα

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή όμβροι τόσο κατά τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου όσο και το μεσημέρι και απόγευμα.

Στις παραλίες της λίμνη Βαϊκάλης, όπου τα νερά είναι αβαθή, οι επιστήμονες κατέγραψαν συγκεντρώσεις τοξινών, τις οποίες αποδίδουν στην αλόγιστη εκμετάλλευση των υδάτων της λίμνης από τον υδροηλεκτρικό σταθμό που βρίσκεται στην περιοχή του Ιρκούτσκι, και όχι στην μόλυνση του περιβάλλοντος από άλλου είδους ανθρώπινες δραστηριότητες.

Ασφυξία από τις υψηλές θερμοκρασίες σε Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία και Βέλγιο – Στους 50 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος στο τέλος του αιώνα, εάν δεν μειωθούν άμεσα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Οι γυναίκες που ζουν σε πόλη με ατμοσφαιρική ρύπανση και δυσκολεύονται να κάνουν παιδί, ίσως θα έπρεπε να μετακομίσουν για ένα διάστημα στην εξοχή ή σε κάποια περιοχή με πιο καθαρό αέρα, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να βελτιώσει τη γονιμότητα τους, σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα.

Η κλιματική αλλαγή «απειλεί» τα μνημεία της αρχαίας Ελλάδας καθώς η ατμοσφαιρική μόλυνση και η όξινη βροχή διαβρώνουν τα μάρμαρα και τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως η ξηρασία αλλά και οι πλημμύρες δημιουργούν προβλήματα στατικότητας

Ποιες περιοχές έχουν αυξημένο κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιών

Ποσοστό 97% των υδάτων κολύμβησης της χώρας μας ταξινομούνται ως ύδατα εξαιρετικής ποιότητας, ενώ το σύνολο (100%) των υδάτων, ικανοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ.

Ενας «αθόρυβος» επιχειρηματικός πόλεμος με επίκεντρο την ανακύκλωση έρχεται αυτές τις ημέρες στην επιφάνεια. Αφορμή, η προσπάθεια της πολιτείας να αναδιοργανώσει τη λειτουργία των συστημάτων ανακύκλωσης, δηλαδή των φορέων που έχουν αναλάβει ειδικές κατηγορίες απορριμμάτων. 

Σελίδα 1 από 595