28 Μάρτιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2016 18:47

Ζαπράνης: Δεν συγχωνεύονται τμήματα του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ

Ανακοίνωση της πρυτανείας του ΠΑΜΑΚ κάνει λόγο για πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σχετικά με τη συνάντηση, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, του προέδρου της 

Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία κ. Αντώνη Λιάκου και του γ.γ. του υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννη Παντή με τους Πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητή Περικλή Μήτκα και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, στην οποία παρέστησαν περισσότεροι από 20 Αναπληρωτές Πρυτάνεων και Κοσμήτορες Σχολών των δύο Πανεπιστημίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το περιεχόμενο των συνομιλιών:

''Ανακριβώς και με βάση απολύτως επινοημένες «πληροφορίες» δημοσιεύθηκε την επόμενη ημέρα ότι συζητήθηκε εκτενώς θέμα συγχωνεύσεων Τμημάτων των δύο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης και, πολύ περισσότερο, ότι υπήρξε δέσμευση εκ μέρους τους να κατατεθεί σχέδιο-πρόταση σύμπραξης ή και συγχωνεύσεων Τμημάτων έως τις αρχές Μαρτίου.

Η διοχέτευση ανακριβών «πληροφοριών» επιβεβαιώνει πλήρως την εκτίμηση των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ότι ο τρόπος με τον οποίο διενεργείται ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία είναι απολύτως προσχηματικός και δεν αποσκοπεί παρά σε επικοινωνιακούς στόχους, που ενδεχομένως αποβλέπουν στην νομιμοποίηση προειλημμένων αποφάσεων.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη τιμά με το έργο και την επιστημονική του δράση το βαρύ ιστορικό και πολιτισμικό φορτίο του ονόματός του, προ του οποίου στέκονται με σεβασμό όλοι οι Έλληνες και, επίσης, όλοι οι επιστήμονες και οι ειδικοί της διεθνούς πανεπιστημιακής κοινότητας. Ως εκ τούτου, κάθε ιδέα που αναφέρεται σε σχέδια και σκεπτικά συγχωνεύσεων, εξαρτάται απολύτως και από το κριτήριο αυτό''.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]