18 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2015 10:26

ΑΠΘ: Οι φοιτητές ανοίγουν μέτωπο με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου

Η χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ήταν αρκετά επεισοδιακή. Περίπου 100 άτομα βρέθηκαν έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου στο κτίριο Διοίκησης και επιχείρησαν να εισέλθουν.

Τελικά κατάφεραν να σπάσουν την καγκελόπορτα και να μπουν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός φύλακα.

Σε ανακοίνωσή τους, τα ΕΑΑΚ κάνουν λόγο για αυταρχισμό της διοίκησης του ΑΠΘ, που συνεδριάζει πίσω από κλειδωμέες πόρτες, με την παρουσία μπράβων, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των φοιτητών.

Η περίοδος αυτή είναι τεταμένη στο χώρο των φοιτητικών κινημάτων και των Πανεπιστημίων, καθώς αντιλαμβάνονται πως κάθε νέος νόμος που περνάει για την Παιδεία, είναι φτιαγμένος όλο και περισσότερο στα μέτρα των ιδιωτικών πανεπιστημίων . Τα πανεπιστήμια πλέον πηγαίνουν προς την κατεύθυνση της διοίκησης με τρόπο παρόμοιο με αυτόν των εταιρειών, αρα το κέρδος είναι το μόνο που μετράει και όχι τα δικαιώματα των φοιτητών - πελατών.

Οι φοιτητές, που αποτελούν ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια της κοινωνίας, το έχουν καταλάβει πολύ καλά και όταν δε χειραγογούνται από κρυφές ή φανερές πολιτικές δυνάμεις, δίνουν αξιόλογο αγώνα για τα δικαιώματά τους.  Δεν γνωρίζουμε όμως αν αυτό είναι αρκετό, ή αν χρειάζεται και περισσότερη πολιτική βούληση, ώστε να μην ισοπεδωθούν τελείως τα ηδη πετσοκομμένα δικαιώματά τους.

 

 

 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr