07 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2020 16:10

Στο πλευρό των σπουδαστών της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και οι σπουδαστές και απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν, σπουδάστριες, σπουδαστές και απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του συλλόγου σπουδαστών της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, οι οποίοι από τις 8/1, προέβησαν σε κατάληψη της σχολής, διεκδικώντας την άμεση έναρξη των μαθημάτων και καλύτερες κτιριακές εγκαταστάσεις μεταξύ άλλων.

Το ακαδημαϊκό έτος στην Κ.Σ.Ο.Τ. ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει για την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά, εξαιτίας της καθυστέρησης προκήρυξης για την πρόσληψη των ωρομίσθιων καθηγητών που στελεχώνουν το διδακτικό προσωπικό.

Οι χορευτές - φοιτητές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης μάλιστα, είχαν προχωρήσει το Νοέμβριο σε διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς το φαινόμενο της καθυστέρησης έναρξης του ακαδημαϊκού έτους για τον παραπάνω λόγο συμβαίνει κάθε χρόνο, γεγονός που όπως υποστηρίζουν έχει αντίκτυπο στην υποβάθμιση των πτυχίων τους, αλλά και των καλλιτεχνικών σπουδών εν γένει στη χώρα μας. 

Σε συμπαράσταση των σπουδαστών της Κ.Σ.Ο.Τ., σπουδάστριες και σπουδαστές Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, εξέδωσαν χθες (13/1) ανακοίνωση συμπαράστασης, στην οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν για τους συναδέφους τους, «οι σπουδάστριες/ές διεκδικούν αυτό ακριβώς που κατηγορούνται ότι προσπαθούν να αποφύγουν: διεκδικούν το μάθημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των σπουδαστριών/ών και αποφοίτων της Δραματικής Σχολήςτου Κ.Θ.Β.Ε.:

Οι σπουδάστριες, -στές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους το φθινόπωρο του 2019 μέχρι και σήμερα 13 Ιανουαρίου 2020, αντιμετωπίζουν μία σειρά προβλημάτων που έχει απορρυθμίσει εντελώς την εκπαίδευσή τους. Με κυριότερα :

• ανεπαρκές πρόγραμμα σπουδών
• επισφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις
• έλλειψη διδακτικού προσωπικού

Έπειτα από πολλαπλές συζητήσεις και πιέσεις του σπουδαστικού σώματος και των υποστηρικτών γονέων, η διαδικασία προκήρυξης προσλήψεων καθηγητών,-τριών χορού και μουσικών ολοκληρώθηκε μόλις την Πέμπτη 9/1/2020, μετρώντας έτσι μήνες ασταθούς εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ο σύλλογος σπουδαστών της Κ.Σ.Ο.Τ. διεκδικεί:

• εκσυγχρονισμό του καταστατικού της Κ.Σ.Ο.Τ.  -βήμα απαραίτητο ώστε να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον
• άμεση επισκευή επισφαλούς αίθουσας
• πλήρες πρόγραμμα σπουδών
• διασφάλιση μη απώλειας του εξαμήνου

Ως σπουδάστριες, -στές της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την ειλικρινή αλληλεγγύη μας στον αγώνα του σπουδαστικού σώματος της Κ.Σ.Ο.Τ. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης και υποτίμησης των κινήσεων που διεκδικούν τα αυτονόητα για μία οποιαδήποτε σχολή -πόσο μάλλον για μία κρατική: χώρο και χρόνο σπουδών.

Περίεργο φαντάζει το ότι τα πρόσωπα και τα όργανα με την αρμοδιότητα να δρομολογούν και να προωθούν την εύρυθμη λειτουργία της σχολής είναι αυτά που φαίνεται να υποσκάπτουν τον αγώνα των σπουδαστών, -στριών και μερίδας γονέων για μία ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος σπουδών.

Πρόκειται για προάσπιση και όχι αποφυγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι σπουδάστριες, -στές διεκδικούν αυτό ακριβώς που κατηγορούνται ότι προσπαθούν να αποφύγουν: διεκδικούν το μάθημα.

Αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποτίμησης και παραμέλησης των καλλιτεχνικών σπουδών.

Στηρίζουμε τον αγώνα των σπουδαστών, -στριών της Κ.Σ.Ο.Τ.  και τις διεκδικήσεις προς μία ες αεί κίνηση.

Σπουδάστριες, -στές & πρωτοβουλία αποφοίτων Δραματικής Σχολής Κ.Θ.Β.Ε

 

 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]