24 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δευτέρα, 29 Οκτώβριος 2018 19:30

Κοζάνη: Το πρώτο από τα δέκα τέσσερα διαπιστευμένα εργαστήρια ιδρύθηκε στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Την επίσημη λειτουργία του Διαπιστευμένου Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας, ανακοίνωσε σήμερα στο ο καθηγητής του τμήματος Τεχνολογιών Αντιρύπανσης, στο ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας, Κώστας Τσανακτσίδης.

 Τα πρώτα διαπιστευμένα εργαστήρια στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν πριν από τέσσερα χρόνια, χάρις στο καινούργιο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσανακτσίδη, έχουν την δυνατότητα να συνεργάζονται με ιδιωτικούς φορείς η φορείς και οργανισμούς του ευρύτερου η στενού δημόσιου τομέα, ενώ το συγκεκριμένο, που ανήκει στο τομέα της Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας, θα μπορεί να συνεργάζεται με ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς, σε θέματα μετρήσεων ρύπων του αέρα, του εδάφους, ή του νερού. Όπως ανάφερε ο κ Τσανακτσίδης, θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ακόμη και σε θέματα μετρήσεων, ή αναλύσεων κάθε είδους καυσίμων.

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ, καθηγητής Στέργιος Γκανάτσιος, διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι ένα από τα 14 που θα δημιουργηθούν στο ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας και εξήγησε ότι "ο νομοθέτης προκειμένου να τα καταστήσει ευέλικτα στην λειτουργία τους, τους έδωσε την δυνατότητα να μπορούν να κλείνουν συμφωνίες και συνεργασίες χωρίς την διαμεσολάβηση του κεντρικού ΤΕΙ, αλλά απευθείας με τους ενδιαφερόμενους εταίρους".

Μάλιστα, για διευκόλυνση των Οικονομικών τους συναλλαγών, την αποφυγή της κεντρικής γραφειοκρατίας του ιδρύματος, ώστε να έχουν ευελιξία ως προς τις συμφωνίες τους με την αγορά, θα διαθέτουν ακόμη και δικό τους αριθμό φορολογικού μητρώου, ενώ θα εκδίδουν και δικά τους παραστατικά.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]