27 Μάρτιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2018 19:45

Διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διδάσκοντας το Σύμπαν» για καθηγητές μέσης εκπαίδευσης

Ένα υψηλού επιπέδου διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο «Διδάσκοντας το Σύμπαν», θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε 22 επιλεγμένους από όλη την Ελλάδα καθηγητές Φυσικής και Μαθηματικών μέσης εκπαίδευσης, συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Ίδρυμα Ευγενίδου, την Ελληνική Εταιρεία Σχετικότητας, Βαρύτητας και Κοσμολογίας και το Κέντρο Κοσμολογικής Φυσικής του Παρισιού (PCCP), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 2011 από το PCCP και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Γαλλία, ενώ στην Ελλάδα θα λάβει χώρα φέτος για πρώτη φορά.

Στο πρόγραμμα θα διδάξουν Έλληνες και ξένοι κοσμολόγοι διεθνούς φήμης, ανάμεσα τους και ο Τζορτζ Σμουτ (George Smoot), κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2006. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Σμουτ θα δώσει και μια δημόσια διάλεξη τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου με τίτλο: «Βαρυτικά κύματα, συγχώνευση μαύρων τρυπών και συγχώνευση αστέρων νετρονίων».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου με ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από τις 18:30 της ίδιας ημέρας. Θα διατεθούν 280 δελτία εισόδου και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προμηθευτεί έως δύο δελτία. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, ενώ έχει προβλεφθεί διερμηνεία από/προς αγγλικά-ελληνικά.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr