08 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρίτη, 06 Ιούνιος 2017 08:07

Πολυγλωσσικά και πολυπολιτισμικά εργαστήρια για παιδιά στο ΑΠΘ

Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διοργανώνει η ερευνητική ομάδα «Pluralités» του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα από τις 19 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2017 και θα διαρκεί κάθε μέρα (Δευτέρα έως Παρασκευή), από τις 8:00 έως τις 15:30.

Τα παιδιά θα απασχολούνται σε διάφορες δραστηριότητες, όπως πολυγλωσσικά και πολυπολιτισμικά εργαστήρια, πολύγλωσση δημιουργική γραφή, μουσική, χορό, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές, μαγειρική και επισκέψεις σε χώρους του ΑΠΘ. Όλες οι δραστηριότητες σχετίζονται με τον γλωσσικό και πολιτισμικό πλουραλισμό.

«Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται με τη χρήση σύγχρονων μέσων, συνδυάζουν το παιχνίδι με τις γλώσσες, τους πολιτισμούς και τη διαφορετικότητα, ούτως ώστε οι μικροί μελλοντικοί πολίτες της Ευρώπης να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό περιβάλλον των σύγχρονων κοινωνιών», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Οι στόχοι των εργαστηρίων είναι:

- η δημιουργική απασχόληση,
- η διευκόλυνση της εκμάθησης ξένων γλωσσών,
- η ευαισθητοποίηση στη γλωσσική και πολιτισμική ποικιλομορφία,
- ο εμπλουτισμός των γνώσεων για τις γλώσσες και τους πολιτισμούς,
- η ενθάρρυνση της επιθυμίας για μάθηση.

Τα εργαστήρια, πραγματοποιούνται στο Παλαιό Κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, στελεχώνονται από ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών και απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου και Δημοτικού (5-12 ετών), χωρισμένα σε ομάδες των 15 περίπου παιδιών, σύμφωνα με την ηλικία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις εγγραφές και το κόστος στα τηλέφωνα 6976009837 και 6947825542 και στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]