18 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο 16ο και στο 77ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, πίσω από τα κουκλοθέατρα, τα σπιτοκαλυβάκια και τα τούνελ, η εκπαίδευση συναντά την αρχιτεκτονική δημιουργώντας χώρους μέσα από τους οποίους τα παιδιά μαθαίνουν λέξεις, χρώματα, αριθμούς, φυσικά φαινόμενα. 

Συνολικά 307.000 φοιτητές και φοιτήτριες και 40.000 μέλη προσωπικού οκτώ κορυφαίων ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων αφορά η σύμπραξη EPICUR (European Partnership for an Innovative Campus Unifying Regions Alliance), στην οποία συμμετέχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν, σπουδάστριες, σπουδαστές και απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του συλλόγου σπουδαστών της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, οι οποίοι από τις 8/1, προέβησαν σε κατάληψη της σχολής, διεκδικώντας την άμεση έναρξη των μαθημάτων και καλύτερες κτιριακές εγκαταστάσεις μεταξύ άλλων.

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ πτυχιούχων ιδιωτικών κολεγίων που είναι παραρτήματα αναγνωρισμένων ΑΕΙ του εξωτερικού θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων της χώρας.

Κανονικά θα λειτουργεί το σχολείο κατά την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας.

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι μια από τις πιο συχνότερα εμφανιζόμενες συμπεριφορικές διαταραχές και η συχνότερη νευροαναπτυξιακή διαταραχή της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, που χαρακτηρίζεται από ακατάλληλη για την ηλικία και το αναπτυξιακό επίπεδο του παιδιού Απροσεξία, Υπερκινητικότητα και Παρορμητικότητα. 

Η δεκαετής κρίση που βιώνει η χώρα μας έχει επηρεάσει όχι μόνο τον ενήλικο πληθυσμό της , αλλά και τη νέα γενιά ή την «γενιά Ζ» όπως συνηθίζεται να ονομάζεται στη διεθνή βιβλιογραφία η γενιά που τα άτομα έχουν γεννηθεί μετά τα μέσα και προς το τέλος της δεκαετίας του 1990.

Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2020 15:45

Καταργούν την αργία των Τριών Ιεραρχών

Νέα… προοδευτική ρύθμιση κατέθεσε σε νομοσχέδιο, με τη μορφή τροποποίησης η κυβέρνηση, η οποία προωθεί την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών.

Οι Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχουν ήδη συγκεντρώσει τα πρώτα τους βιβλία, ελάχιστο χρόνο έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυναν στο κοινό να προσφέρει βιβλία όπως και τίτλους του εκδοτικού οίκου, ώστε αυτά να παραδοθούν δωρεάν στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας των καταστημάτων κράτησης Διαβατών και Νιγρίτας Σερρών.

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Επιτροπή Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), την Τρίτη 21 και την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, από τις 9 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Σελίδα 1 από 188