17 Αύγουστος 2018

RSS Facebook Twitter

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρία ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των 500 καλύτερων του κόσμου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (ARWU), 

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (3387 Β / 10-8-2018), καθορίστηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για το ποιοι θα μπορούν να φοιτούν δωρεάν στα μεταπτυχιακά και ποια δικαιολογητικά θα χρειαστούν.

Την εκπαίδευση των μαθητών δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων στην προστασία από τις φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς) μέσα από την εισαγωγή σχετικών μαθημάτων στο σχολικό πρόγραμμα εισηγείται στο υπουργείο Παιδείας το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ).

Την απάντηση στο ερώτημα πότε ανοίγουν τα σχολεία δίνει το προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2017.
 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο από τον Σεπτέμβριο του 2019 τα μαθήματα σε δημοτικό, γυμνασιο και λύκειο να ξεκινούν από τις 9 και όχι από τις 8:30

Μετά τις 15 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, όπως ανακοίνωσε π υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός τόνισε ότι «πρέπει να ξαναφτιάξουμε την 3η Λυκείου, ώστε τα παιδιά να την παίρνουν στα σοβαρά».

Μία ομάδα επιχειρηματιών από το Κατάρ επισκέπτεται από χθες την Κίνα, προκειμένου να εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Gulf Times.»

Ολοκληρώθηκε η τελευταία συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ «Genius Αnd Mission in Education» (G.A.M.E.) που πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου.

Σε ιδρύσεις νέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) προχωρά το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από το σχολικό έτος 2018-2019. Η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και συνυπογράφεται από τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, την υφυπουργό Μερόπη Τζούφη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Διαβεβαιώσεις για τη λειτουργία των μεταπτυχιακών προγραμμάτων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, από το βήμα της Βουλής.

Σελίδα 1 από 197