19 Οκτώβριος 2018

RSS Facebook Twitter

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επί της αρχής δεκτό έγινε από τους φορείς της Θεσσαλίας το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου σήμερα, Τετάρτη.

Το νέο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) "Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη" παρουσίασε σήμερα σε εναρκτήρια εκδήλωση το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου έδωσαν το "παρών" εκπρόσωποι και φορείς του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης, της πόλης και της Περιφέρειας. 

«Η οπισθοδρόμηση είναι πρωτοφανής. Όσοι συμφωνήσουν στη διάλυση του Λυκείου θα είναι υπόλογοι στις επόμενες γενιές γιατί θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ελλάδας»

Σε κατάληψη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας το ΤΕΙ Θεσσαλίας, από τους σπουδαστές των τμημάτων. Οι σπουδαστές διαμαρτύρονται και ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, που αφορά στη συγχώνευση του ΤΕΙ με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Και φέτος η επιλογή των σημαιοφόρων στις παρελάσεις θα γίνει με κλήρωση και όχι με τον βαθμό.

Υπάρχει ένα σχολείο που μαθαίνει στα παιδιά την αξία της επικοινωνίας, της συνύπαρξης και της συμπόρευσης. Παίζοντας μαθαίνουν και δημιουργούν. 

Για τον τρόπο διάθεσης του ποσού των 25 εκατ. ευρώ από την απαλλοτρίωση εκτάσεων του αγροκτήματος του ΑΠΘ
Κεντρικό πρόσωπο και πάλι της νέας ποινικής δίωξης που ασκήθηκε από τον εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση για την περιουσία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος.

Μείωση του αριθμού των εξεταζόμενων μαθημάτων και αλλαγές στον τρόπο εξέτασής τους θα διαπιστώσουν οι μαθητές στα Γενικά Λύκεια της χώρας, αλλαγές που είχε προαναγγείλει ο Κώστας Γαβρόγλου, στο πλαίσιο αναμόρφωσης της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέρος του οποίου αποτελούν οι ήδη γνωστές αλλαγές και στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αρχής γενομένης από τη φετινή χρονιά.

Με ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου σχετικά με τον όρο «λαθρομετανάστες». 

Με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου και μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 

Σελίδα 1 από 206