18 Νοέμβριος 2017

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Προβληματισμός στις υγειονομικές αρχές, καθώς τις τελευταίες μέρες νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ένα βρέφος Ρομά μόλις ενός μηνός, με κοκκύτη, μια ακόμη ξεχασμένη λοιμώδης παιδική ασθένεια η οποία επανεμφανίστηκε στη χώρα μας, μετά τα πρόσφατα κρούσματα ιλαράς.

Το περιστατικό έχει κινητοποιήσει τους αρμόδιους, καθώς το υπαίτιο μικρόβιο Bordetella pertussis μεταδίδεται αερογενώς, με σταγονίδια και σπάνια με μολυσμένα αντικείμενα αλλά και προκαλεί σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και βαριές επιπλοκές.

Το γεγονός ότι η νόσος έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα έχει αναστατώσει τους γονείς αλλά και εργαζόμενους στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία». Το βρέφος νοσηλεύεται στη μία εκ των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου, όπου επίσης νοσηλεύονται και άλλα 15 βρέφη.

Από την πλευρά της διοίκησης τονίζεται ωστόσο πως έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για τις ιδιαίτερες συνθήκες νοσηλείας που απαιτούνται για το συγκεκριμένο βρέφος, ότι έχει απομονωθεί μέσα στη Μονάδα και πώς σε κάθε περίπτωση η νοσηλεία του- όπως και κάθε- βρέφους είναι επιβεβλημένη και αυτονόητη.

Το βρέφος, που δίνει μάχη για τη ζωή του στο Παίδων, δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί ώστε να αποκτήσει ανοσία, αφού το πρώτο εμβόλιο κατά του κοκκύτη χορηγείται σε ηλικία δύο μηνών.

Συνάγεται επίσης από τους ειδικούς πως η μητέρα του δεν είχε εμβολιαστεί για κοκκύτη στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία που βρίσκεται σε ισχύ από το 2013 με στόχο να καλύπτεται και το νεογνό για τους δύο πρώτους μήνες της ζωής του.

Ο βαλτωμένος πόλεμος στην Υεμένη μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο πολλών χιλιάδων παιδιών από πείνα ως το τέλος του χρόνου, καθώς έως τώρα έχουν πεθάνει 40.000.

Η εφηβεία δεν «προσφέρεται» για αλλαγή φύλου. 

Οι άνθρωποι που πίνουν πολύ αλκοόλ και καπνίζουν, επίσης, εμφανίζουν στην όψη τους πρόωρα σημάδια γήρανσης, δείχνοντας μεγαλύτερης ηλικίας από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα. Η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και το αραιό κάπνισμα δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Η χορήγηση και η ανανέωση δελτίων μετακίνησης ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) έτους 2017, ξεκίνησε και θα λήξει στις 30 Νοεμβρίου 2017 σύμφωνα με τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2017 09:00

Στα 477 έφτασαν τα κρούσματα της ιλαράς

Τα 477 έχουν ανέλθει τα καταγεγραμμένα κρούσματα της ιλαράς στη χώρα μας, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η μεγαλύτερη συχνότητα κρουσμάτων εξακολουθεί να παρατηρείται στην περιοχή της Νότιας Ελλάδας.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει αδιαθεσία και αίσθημα κόπωσης, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σίγουρα δεν θέλουμε να έχουμε το θαμπό, κουρασμένο και ρυτιδωμένο πρόσωπο που βλέπουμε κάθε μέρα στον καθρέφτη μας.

O Όμιλος Υγεία στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Ταξιδεύουμε για την Υγεία», επισκέφθηκε με ομάδα εθελοντών το Άργος Ορεστικό, νομού Καστοριάς, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους.

Οι άνθρωποι που μασάνε αργά το φαγητό τους όταν τρώνε, έχουν μικρότερες πιθανότητες να παχύνουν και να αναπτύξουν μεταβολικό σύνδρομο, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική επιστημονική μελέτη.

Σελίδα 1 από 754