26 Μάρτιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Η θυλακική υπερκεράτωση είναι  η συσσώρευση επιπλέον κερατίνης (της πρωτεΐνης που προκαλεί ξηρή και πολύ σκληρή επιδερμίδα) γύρω από τους θύλακες των τριχών. Προκαλεί διόγκωση, ερεθισμούς και φλεγμονές, δημιουργώντας μικρά εξογκώματα στο δέρμα.

Μηνύματα για τον τερματισμό της φυματίωσης μέσω των μοτίβων Rangoli θέλησαν να περάσουν χιλιάδες Ινδοί στην πόλη Palampur, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες φαίνεται να έχει το εκχύλισμα σπόρων αβοκάντο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Advances In Food Technology και το Nutritional Sciences.

«Η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι μία από τις αξίες που ξεκίνησαν οι πρόγονοι μας. Τη λαμβάνω για λογαριασμό όλων όσοι με βοήθησαν να προσφέρω αυτήν την αλληλεγγύη στους πιο άπορους και στα παιδιά». 

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Χάπια ή φάρμακα που περιέχουν ανενεργά συστατικά, όπως η γλουτένη, μπορεί να είναι υπεύθυνα για επικίνδυνες παρενέργειες, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Science Translational Medicine».

Οδοντιατρική φροντίδα μέσω voucher από ιδιώτες γιατρούς θα έχουν από τον επόμενο μήνα τα παιδιά σχολικής ηλικίας, ανέφερε στο "Πρακτορείο FM" ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός. Εξήγησε ότι το πρόγραμμα της οδοντιατρικής φροντίδας θα αφορά το ηλικιακό εύρος 6 έως 12 ετών, χωρίς αποκλεισμούς και υπολογίζεται ότι απευθύνεται σε 900.000 παιδιά. «Μιλάμε για τα παιδιά που έχουν ασφαλιστική ή και δεν έχουν ασφαλιστική ικανότητα»,είπε, προσθέτοντας ότι η διαδικασία θα γίνει μέσω του ΕΟΠΥΥ και έχει εξασφαλισθεί ποσό 40 εκατ. ευρώ ετησίως για την υλοποίηση του προγράμματος.

Η καλή υγεία είναι το ύψιστο προνόμιο που μπορεί να έχει κάποιος σε αυτή τη ζωή. Και πρέπει να προσπαθήσει γι’αυτή, δεν είναι δεδομένη.

Ανησυχητικά ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη που πλέον φτάνουν τους 75 καθώς το τελευταίο θύμα είναι ένας 76χρονος από το Λασίθι.

Εάν έχεις υψηλή χοληστερίνη ή εάν τρέμεις μήπως αποκτήσεις, σίγουρα θα ψάχνεις κατά καιρούς τρόπους να τη μειώσεις μέσω των καθημερινών σου συνηθειών.

Η φυματίωση παραμένει μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας, αποτελώντας μία από τις συχνότερες λοιμώξεις στον κόσμο και το συχνότερο λοιμώδες αίτιο θανάτου, αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με αφορμή την 24η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης.

Σελίδα 1 από 828