16 Ιούλιος 2018

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Οι ογδοντάρηδες με απόφραξη λεπτού εντέρου διατρέχουν περίπου επτά φορές μεγαλύτερο κίνδυνο αν χειρουργηθούν με την κλασική ανοιχτή μέθοδο, αλλά η ελάχιστα επεμβατική προσέγγιση σε αυτούς τους ασθενείς μειώνει τη νοσηλεία τους και τον κίνδυνο πνευμονίας μετεγχειρητικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης παρατήρησης δεδομένων από την Εθνική Βάση Δεδομένων του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών για τη Χειρουργική Βελτίωση της Ποιότητας.

Την ανάγκη να εκπονηθεί ένα νέο σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ρεαλιστικό, αποτελεσματικό, με οικονομικοτεχνική μελέτη, εκφράζουν, με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ.

Τα συγκεκριμένα «μονοπάτια» σε Ελλάδα και Βουλγαρία δεν θα εξασφαλίζουν απλά πρόσβαση σε κάποιο σημείο. Θα εξασφαλίζουν πλήρη προσβασιμότητα για όλους. 

Να ξεκινήσετε μια συζήτηση με το παιδί σας για να το ενημερώσετε ότι έχει ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας) δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά είναι απαραίτητο. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να κατανοήσουν, να δεχτούν και να συμμετάσχουν ενεργά στην παρέμβαση.

Εκτός από την ανεπιθύμητη φαγούρα τα κουνούπια που έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κρύβονται πίσω από την μετάδοση σοβαρών ασθενειών, όπως είναι η ελονοσία.

Τα παιδιά θέλουν να είναι αρεστά από τον περίγυρό τους και να μην εισπράττουν απόρριψη ή μη αποδοχή. Επειδή αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, πρέπει να το βοηθήσετε στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων:

Έναν φαύλο κύκλο μοναξιάς και χαμηλής αυτοπεποίθησης κρύβει ο εθισμός στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει η κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια στο Αιγινήτειο δρ. Ίλια Θεοτοκά, σε συνέντευξη της στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου «104,9 Μυστικά Υγείας».

Το άσθμα είναι μία χρόνια φλεγμονώδης νόσος του αναπνευστικού συστήματος που κατά διαστήματα μπορεί να προκαλεί μείωση της ροής του αέρα από / προς τους πνεύμονες.

Τα παιδιά θέλουν να είναι αρεστά από τον περίγυρό τους και να μην εισπράττουν απόρριψη ή μη αποδοχή. Επειδή αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, πρέπει να το βοηθήσετε στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων:

Μια ομάδα επιστημόνων από το Scripps Research Institute (TSRI) ανέπτυξαν ένα εργαλείο αναγνώρισης της γενετικής ταυτότητας της ασπίδας του HIV. 

Σελίδα 1 από 891