22 Ιανουάριος 2018

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Tο υπερβολικό αλάτι σίγουρα δεν κάνει καλό στην υγεία σου, αφού επηρεάζει την καρδιά και την πίεσή σου,

Είμαστε ό,τι τρώμε ή ό,τι γυμναζόμαστε; Ενδεχομένως και τα δύο, αφού όλες οι τελευταίες μελέτες συγκλίνουν σε αυτό το συμπέρασμα. 

Αν και η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται αύξηση κρουσμάτων και στη χώρα μας δεδομένης της αυξημένης δραστηριότητας που παρατηρείται στην υπόλοιπη Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος στην Ελλάδα δείχνει ότι η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης συνήθως αρχίζει να αυξάνεται κατά τον Ιανουάριο, ενώ κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο.
 

Ένα πολύ παλιό χριστιανικό έθιμο θέλει τα γλυκά μπισκότα και κέικ να αποτελούν αναπόσπαστο συνοδευτικό των Γερμανών.

Ένα νέο φάρμακο αποκλειστικά για την ημικρανία πρόκειται να βγει στην αγορά μέχρι το 2019 δηλώνει στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου «104,9 Μυστικά Υγείας» ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας, Δήμος Μητσικώστας.

Ιταλοί και Γερμανοί επιστήμονες ανέπτυξαν την πρώτη εισπνεόμενη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας. Στο μέλλον ίσως αρκούν μερικές βαθιές εισπνοές για να αντιμετωπισθεί η καρδιακή ανεπάρκεια.

Ανησυχίες προκαλεί το γεγονός ότι όλο και περισσότερα παιδιά παρατηρείται στις μέρες μας να είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα και να έχουν μεγάλη ποσότητα λίπους κοιλιακού στο σώμα τους.

Τα τελευταία κλινικά και επιστημονικά δεδομένα για την αντιμετώπιση της περιτοναϊκής μετάστασης με τον συνδυασμό κυτταρομειωτικής χειρουργικής και ενδοπεριτοναϊκής υπερθερμικής χημειοθεραπείας HIPEC παρουσιάζονται στην εκπαιδευτική συνάντηση ιατρών από εννέα χώρες που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Σχολή Περιτοναϊκής κακοήθειας σε συνεργασία με το Ιατρικό Διαβαλκανικό. 

Οι γυναίκες που θήλασαν το μωρό τους για ένα εξάμηνο ή περισσότερο, έχουν σχεδόν το μισό κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσες δεν θήλασαν, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Ο μεταβολισμός είναι ένας από τους πιο βασικούς μηχανισμούς λειτουργίας του σώματος μιας και είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση του βάρους του. Αν ο ρυθμός του είναι γρήγορος, τότε οι καύσεις γίνονται γρήγορα και άλλα το λίπος φεύγει πιο εύκολα, ενώ αν είναι αργός το λίπος συσσωρεύεται και έτσι μπαίνουν κιλά στο σώμα.

Αν λοιπόν θέλεις να χάσεις βάρος και όσο και αν προσέχεις τη διατροφή σου αυτό δε συμβαίνει, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον μεταβολισμό σου. Πως όμως μπορείς να ξέρεις πότε και αν αυτός λειτουργεί σωστά;
 

Σελίδα 1 από 793