19 Δεκέμβριος 2018

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σάββατο, 13 Ιανουάριος 2018 22:30

Το DeepFrame σάς μετατρέπει σε ολόγραμμα φυσικού μεγέθους

Η επαυξημένη πραγματικότητα δεν χρειάζεται να περιορίζεται στην οθόνη του τηλεφώνου σας ή σε ένα ζευγάρι γυαλιά – μπορεί να υπάρχει και σε φυσικό μέγεθος!

Αυτό είναι που μια εταιρεία αποδεικνύει με τα τεράστια παράθυρα επαυξημένης πραγματικότητας που δημιούργησε, τα οποία σας επιτρέπουν να ζήσετε την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας χωρίς να φορέσετε ακουστικά ή να ενεργοποιήσετε μια ειδική εφαρμογή.

Ονομάζονται DeepFrame και είναι τεράστιες καμπύλες οθόνες, που δημιουργούν προβολές σε φυσικό μέγεθος, οι οποίες εμφανίζονται σαν να συμπεριλαμβάνονται στον κόσμο γύρω σας.

Δημιουργημένες από τη Δανική εταιρεία RealFiction, οι οθόνες είναι εκπληκτικά απλές. Κάθε μία αποτελείται από ένα κομμάτι καθαρό γυαλί 64 ιντσών που κατασκευάζεται με ειδικά σχεδιασμένα οπτικά συστήματα, που είναι σε θέση να αντανακλούν μια εικόνα που προβάλλεται από μια κανονική οθόνη, όπως για παράδειγμα μια τηλεόραση.

Εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να αναμεταδίδει περιεχόμενο από μια τηλεόραση, η RealFiction δείχνει πώς το DeepFrame θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα φουτουριστικό εργαλείο telepresence. Μια εγκατάσταση κάμερας σε ένα παρακείμενο δωμάτιο μπορεί να επιτρέψει να συνομιλήσετε με μια φυσικού μεγέθους προβολή ενός άλλου ατόμου.

Το DeepFrame ωστόσο, δεν προορίζεται για τον μέσο καταναλωτή – τουλάχιστον, όχι ακόμα. Η RealFiction επικεντρώνεται τώρα στην πώληση του DeepFrame σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Ο CEO της εταιρείας Dyrholm, λέει ότι οι οθόνες θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε καταστήματα λιανικής πώλησης και εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

Και αυτό για έναν καλό λόγο, καθώς οι οθόνες δεν είναι φτηνές. Η τιμή εκκίνησης για ένα DeepFrame ξεκινά από περίπου 50.000 δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ωστόσο, ο Dyrholm λέει ότι η τεχνολογία της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μικρότερες συσκευές, όπως τα tablets και τα τηλέφωνα, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για πιο προσαρμοσμένες για τον καταναλωτή εφαρμογές.

secnews.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr