13 Δεκέμβριος 2018

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2017 12:45

Γονική άδεια θα δώσει ξανά στον... εαυτό του ο «Mr Facebook»!

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook γνωστοποίησε πως εντός Δεκεμβρίου θα πάρει ξανά τη γονική άδεια που δικαιούται, μετά τον ερχομό και του δεύτερου παιδιού του, της μικρής August.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε κάνει κάτι ανάλογο και ύστερα από τη γέννηση της πρώτης κόρης που απέκτησε με τη σύζυγό του, Πρισίλα Τσαν, της Μαξ.

Ο ίδιος προσφέρει, άλλωστε, στους εργαζόμενους της εταιρείας του - άνδρες και γυναίκες- τετράμηνη γονική άδεια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη ανεπτυγμένη χώρα που δεν έχει κατοχυρώσει επίσημα, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, την υποχρέωση των εργοδοτών να παρέχουν γονική άδεια, αφήνοντας το ζήτημα στην ευχέρεια των πολιτειών, των τοπικών κοινοτήτων και των ίδιων των εταιρειών.

Μία στις τέσσερις νέες μητέρες, σύμφωνα με τη «Guardian», επιστρέφει στη δουλειά της μέσα σε δύο εβδομάδες από τη γέννηση του παιδιού της.

Βέβαια, υπάρχει και το ερώτημα τι ακριβώς κάνει ο νέος γονιός, όταν παίρνει την άδεια του, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Ζούκερμπεργκ, για παράδειγμα, αποκάλυψε, σε ανάρτησή του στο Facebook, ότι όταν πήρε την προηγούμενη μηνιαία άδειά του, δεν ασχολιόταν και πολύ με πάνες και άλλα μωρουδιακά θέματα.

Όπως είπε ο ίδιος, «περνούσα πολλή ώρα με συνεργάτες μου πάνω στο ζήτημα της ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές».

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr