12 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σάββατο, 14 Οκτώβριος 2017 14:20

Νέα ελληνογαλλική ψηφιακή συνεργασία

Με διευρυμένες δράσεις και νέους άξονες προτεραιότητας ανανεώθηκε σήμερα η συνεργασία του gi-Cluster, του πρώτου ελληνικού Gold-labeled Cluster Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών, και του γαλλικού Cap Digital, του μεγαλύτερου και σημαντικότερου cluster ψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσιών στην Ευρώπη.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η τελετή της υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, μεταξύ του Δρ. Νίκου Βογιατζή, διευθυντή Ανάπτυξης και Λειτουργιών του Corallia και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του gi-Cluster, και του Patrick Cocquet, CEO του Cap Digital, παρουσία πλήθους Γάλλων και Ελλήνων δημοσιογράφων και υψηλών στελεχών.

Η νέα διμερής συνεργασία ανάμεσα στους δύο οργανισμούς επικυρώνει τη χάραξη νέων στρατηγικών στόχων για την περίοδο 2017 - 2020 στο πλαίσιο της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας τους που μετράει από το 2015.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο απολογισμός δύο ετών στενής συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών κατέδειξε τη σημασία των ευρωπαϊκών και διεθνών συνεργασιών σε επίπεδο meta-cluster με στόχο τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας, σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι των δύο οργανισμών συμφώνησαν ότι το πλάνο της στρατηγικής συνεργασίας των δύο οργανισμών κατά τα έτη 2017-2020 θα εστιάσει στην: ενδυνάμωση των υπαρχόντων και σύναψη νέων διμερών σχέσεων μεταξύ επιχειρηματικών μελών, μέσα από την παροχή υπηρεσιών επιχειρηματικής στήριξης και κυρίως στην υποστήριξη των ελληνικών εταιρειών που επιθυμούν και διαθέτουν προοπτικές να διεισδύσουν στην αγορά της Γαλλίας και αντίστροφα. Επίσης στην ανάληψη κοινής αναπτυξιακής πρωτοβουλίας εξωστρέφειας, αύξησης εξαγωγών, διεθνοποίησης και στόχευσης ξένων, ανταγωνιστικών αγορών, και στ σχεδιασμό κοινής στρατηγικής για εκπαιδευτικά προγράμματα

Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά έξι επιχειρηματικές αποστολές του gi-Cluster σε στοχευμένες εκδηλώσεις στη Γαλλία με αποτέλεσμα πλήθος ευκαιριών διακρατικής συνεργασίας για τις γαλλικές και τις ελληνικές εταιρείες καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας, ενώ παράλληλα έχουν υπάρξει πολυάριθμες επιμέρους συνεργασίες μεταξύ των δύο οργανισμών, στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών χάραξης πολιτικής για τον τομέα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr