21 Απρίλιος 2018

RSS Facebook Twitter

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Honor ανακοίνωσε χτες  ότι θα υλοποιήσει ένα δυναμικό επιχειρηματικό πλάνο στην ελληνική αγορά, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών για καινοτόμα smartphones σε προσιτή τιμή. 

Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα ένζυμο που μπορεί να «φάει» ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα πλαστικά, το ΡΕΤ (polyethylene terepththalate).

Η συγκέντρωση όλων των πληροφοριών που απαιτούνται για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των συμβάντων της αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος, γίνεται πλέον με ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα συντονισμού των δυνάμεων, το οποίο θα αξιοποιηθεί στην πλήρη εφαρμογή του, κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX Έλον Μασκ παρουσίασε στο κοινό το φουτουριστικό σύστημα μεταφορών Hyperloop.

Οι εταιρείες Japan Benex και Sumitomo, δημιουργούν ενεργειακό πάρκο με μπαταρίες ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Nissan.

Ερευνητές του αμερικανικού στρατού ανέπτυξαν μια τεχνική η οποία συνδυάζει τεχνητή νοημοσύνη με machine learning προκειμένου να δημιουργεί μια εικόνα προσώπου με βάση το θερμικό του αποτύπωμα, όπως αυτό παρατηρήθηκε σε συνθήκες χαμηλού φωτός. Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να φέρει πραγματική επανάσταση στα βιομετρικά συστήματα ασφαλείας και να δει ευρεία χρήση στις νυχτερινές στρατιωτικές επιχειρήσεις – και ειδικότερα την ανάλυσή τους.

Πάνω που σκεφτόμασταν ότι το Facebook είχε ήδη αρκετά προβλήματα να ασχοληθεί, μετά το πρόσφατο σκάνδαλο με τις διαρροές δεδομένων των χρηστών του, ένας ομοσπονδιακός δικαστής μας υπενθυμίζει ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ χειρότερα για την εταιρεία.

Ένα νέο επιστημονικό παρατηρητήριο μεταφέρθηκε και μόλις τοποθετήθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), έξω από το διαστημικό εργαστήριο «Κολόμβος» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA). Πρόκειται για το Παρατηρητήριο των Αλληλεπιδράσεων Ατμόσφαιρας-Διαστήματος (Atmosphere-Space Interactions Monitor-ASIM), γνωστό και ως «Διαστημικός Κυνηγός Καταιγίδων».

Τον τελευταίο καιρό το Facebook βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο της διεθνούς επικαιρότητας λόγω των πρόσφατων γεγονότων σχετικά με τη συλλογή δεδομένων. Ωστόσο θέλει να κάνει ένα πράγμα σαφές: ότι δεν είναι η μόνη εταιρεία που το κάνει.

Τρίτη, 17 Απρίλιος 2018 12:40

H «κούρσα» του Wi-Fi στα αεροπλάνα

Η δορυφορική τεχνολογία για την παροχή υπηρεσιών Wi-Fi σε αεροπλάνα έχει ωριμάσει σε σημείο όπου όλο και περισσότερες αερογραμμές επιδιώκουν τη χρήση της, πυροδοτώντας μια «κούρσα» μεταξύ των παρόχων τέτοιων υπηρεσιών, όπως αναφέρει το Reuters.

Σελίδα 1 από 437