22 Σεπτέμβριος 2018

RSS Facebook Twitter

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Σάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2018 10:30

Greek Newspace Society: Μια νέα κοινωνία γεννιέται

Με τεράστια επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του GREEK NEWSPACE SOCIETY, a chapter of the National Space Society. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που έχει ως στόχο την προώθηση των δραστηριοτήτων της Νέας Διαστημικής Οικονομίας στο ελληνικό κοινό, και ιδιαίτερα την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων σε αυτό τον τομέα, μέσα από ποικίλες εκπαιδευτικές και γενικότερα συμμετοχικές δράσεις.

Τα Windows 10 συνολικά είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στα σχόλια των χρηστών και η Microsoft χρησιμοποιεί το Πρόγραμμα Windows Insider για να μας δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις κατασκευές του λειτουργικού συστήματος πριν κυκλοφορήσουν και στη συνέχεια να παράσχουμε προτάσεις για το τι πρέπει να βελτιώσει.

Το ιαπωνικό σκάφος Hayabusa2, αφού άγγιξε σχεδόν τον αστεροειδή Ριούγκου, πλησιάζοντας σε απόσταση μόνο 55 μέτρων από αυτόν, απελευθέρωσε στην επιφάνειά του ένα ζευγάρι από μικροσκοπικά «ρόβερ».

Από τις ανακοινώσεις της SpaceX του Έλον Μασκ για την πρώτη «τουριστική» πτήση γύρω από τη Σελήνη μπορεί το ενδιαφέρον να μονοπώλησε το όνομα του ταξιδιώτη (o Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα), ωστόσο η εταιρεία αποκάλυψε και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες για τα σχέδιά της- μεταξύ αυτών και νέες πληροφορίες για τον μεγάλο της πύραυλο/ διαστημόπλοιο, τον BFR (Big Falcon Rocket).

Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2018 14:20

Σχέδια Amazon για 3.000 καταστήματα χωρίς ταμείο

Τη δημιουργία 3.000 καταστημάτων χωρίς ταμείο εντός των επομένων ετών σχεδιάζει η Amazon, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται του Bloomberg.

Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2018 07:41

Αστροπάρτυ στο ΝΟΗΣΙΣ

Το ΝΟΗΣΙΣ σας προσκαλεί στην ετήσια, ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση "Astroparty 2018", την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 15:00.

Νέο ιστότοπο για θέματα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο, όπως σημειώνεται, μία ηθική και υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη προσανατολισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία, δημιούργησε το Συμβούλιο της Ευρώπης. 

Όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους επιστρατεύουν οι τράπεζες στη μάχη κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών και το Facebook είναι ένα από αυτά.

Δύο τρένα κατασκευασμένα στη Γαλλία, τα οποία άρχισαν από τη Δευτέρα να κυκλοφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της βόρειας Γερμανίας, είναι τα πρώτα στον κόσμο που κινούνται με υδρογόνο.

Επιστροφή στο παρελθόν για την εταιρεία Sony, η οποία θα κυκλοφορήσει μία μίνι εκδοχή της πρώτης παιγνιδοκονσόλας της PlayStation, που είχε εμφανισθεί στην Ιαπωνία το 1994 και είχε προκαλέσει, στη συνέχεια, πάταγο μεταξύ των νέων (και όχι μόνο) σε όλον τον κόσμο.

Σελίδα 1 από 479