16 Ιούλιος 2018

RSS Facebook Twitter

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στο πλαίσιο προληπτικής δράσης της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου οι πολίτες - χρήστες του διαδικτύου να μην πέσουν θύματα απάτης κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικών συναλλαγών παντός τύπου, στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, τους συστήνει τι θα πρέπει να προσέχουν:

Ραγδαία χρήση έχει σημειωθεί το 2018 σε streaming υπηρεσίες μουσικής και video. Το 2016 το 50% της συνολικής αναπαραγωγής μουσικής που έγινε ήταν μέσω streaming από υπηρεσίες όπως είναι το Spotify ή το Tidal, ενώ φέτος το ποσοστό έχει ανεβεί στο 75%, σύμφωνα με την Nielsen.

Ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο το οποίο δεν απαιτεί άδεια πιλότου παρουσιάστηκε στην Καλιφόρνια: Το BlackFly μπορεί να πετάξει σε απόσταση 40 χλμ, σε ταχύτητα 100 χλμ/ ώρα.

Μετά τις προσπάθειες του Whatsapp να περιορίσει τα fake news, είναι σειρά του Twitter να αναλάβει δράση και να διαγράψει τους ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα του. Όπως αναφέρθηκε από το New York Times, το Twitter θα ξεκινήσει να απενεργοποιεί «δεκάδες εκατομμύρια» πλαστών λογαριασμών από εδώ και στο εξής.

Η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης ή αλλιώς Incognito, είναι στην ουσία μία ιδιότητα στα προγράμματα περιήγησης, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν το ιστορικό περιήγησής τους στο διαδίκτυο.

Ο τεχνολογικός κολοσσός Apple φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει τις Προεδρικές «προσταγές» για αποχώρηση από την συνθήκη του Παρισιού και φαίνεται πως στέλνει ένα μήνυμα στις ΗΠΑ για τον οικονομικό πόλεμο «δασμών» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, Blue Origin, σχεδιάζει να χρεώνει τους επιβάτες 200.000 με 300.000 για τα πρώτα της ταξίδια στο διάστημα το επόμενο έτος, δήλωσαν στο Reuters δύο πληροφορημένες για το θέμα πηγές.

Η χρήση δημόσιου Wi-Fi μπορεί να είναι επικίνδυνη, προειδοποιούν οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα δωρεάν hotspot για να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες από τους χρήστες που συνδέονται σε αυτά.

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) απασχολεί 25-30% του πληθυσμού της Ευρώπης, ενώ στην Ελλάδα 4 στα 10 άτομα παρουσιάζουν παλινδρόμηση. Ωστόσο, μόνο ένας στους δέκα έχει αντιληφθεί σωστά τη διάγνωσή του, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο χειρουργός Δρ.Σάββας Χειρίδης.

Πέμπτη, 12 Ιούλιος 2018 22:15

Νέα μοντέλα από τη Subaru

Ο νέος πρόεδρος της Subaru, αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρείας για νέα μοντέλα που θα περιλαμβάνουν προτάσεις crossover, ηλεκτρικών αλλά και υβριδικών μέχρι το 2025.

Σελίδα 1 από 462