19 Οκτώβριος 2018

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017 15:45

Ονειρούπολη Δράμας: «Tαξίδι» στο χριστουγεννιάτικο όνειρο

Η παραγωγή και διάθεση κρασιού, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, όπως και το φυσικό περιβάλλον, είναι τα κύρια όπλα της πόλης της Δράμας, που την καθιστούν ενδιαφέροντα προορισμό. Τα Χριστούγεννα όμως, η πόλη της κεντρικής Μακεδονίας αποκτά ένα ακόμη «ισχυρό χαρτί»: Την Ονειρούπολη.

«Η παραμυθένια "χώρα των Χριστουγέννων", είναι ο λόγος που η Δράμα γίνεται πρωταγωνίστρια των γιορτών» τόνισε ο δήμαρχος της πόλης, Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Η Ονειρούπολη προσελκύει εδώ και δέκα χρόνια χιλιάδες επισκέπτες, τονώνοντας την τοπική οικονομία, σημείωσε ο κ. Μαμσάκος και πρόσθεσε:

«Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά -για την επιχειρηματικότητα- συγκυρία, εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος τι σημαίνει να έρθουν μέσα σε έναν μήνα 600.000 άνθρωποι στην πόλη».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως ο αντίκτυπος της διοργάνωσης είναι θετικός σε κάθε τομέα της οικονομικής δραστηριότητας. «Δεν είναι μόνο τα εστιατόρια, είναι η συνολική ενίσχυση του τζίρου, καθώς μέσα σε έναν μήνα τα χρήματα που εισρέουν στην πόλη στηρίζουν τις επιχειρήσεις και δημιουργούν έναν οικονομικό πνεύμονα για περισσότερους από πέντε μήνες με τα έσοδα που αυτές λαμβάνουν» είπε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9FM' ο

Επιπλέον, η πόλη προβάλλεται όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό.

«Η Δράμα γίνεται πρωταγωνίστρια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, αφού πέρυσι είχαμε επισκέπτες ακόμη και από την Ινδία. Τουρίστες που ταξίδεψαν από εκεί αποκλειστικά για να επισκεφθούν την Ονειρούπολη, για την οποία έμαθαν μέσα από το διαδίκτυο» σημειώνει ο δήμαρχος της Δράμας.

Την Ονειρούπολη επίσης επιλέγει να γνωρίσει μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών από τις χώρες των Βαλκανίων, τη Γαλλία, τη Γερμανία και από αλλού, καθώς η διοργάνωση «έχει αποκτήσει brand name και έχει καταστεί πλέον χριστουγεννιάτικος προορισμός».

Η επιτυχία έγκειται στη δουλειά που γίνεται όλη τη διάρκεια του χρόνου. «Οι εργασίες ξεκινούν μήνες νωρίτερα, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για τους χιλιάδες ανθρώπους που αναμένονται» σημείωσε ο δήμαρχος.

Η φετινή διοργάνωση, που θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες ημέρες του 2018, πραγματοποιείται «σε έναν μοναδικό χώρο με πλατάνια, πολλά νερά στο κέντρο της πόλης, όπου στήνεται το χωριό του Άι Βασίλη. Εκεί, μέχρι και οι μεγάλοι γίνονται μικροί και ζουν τη μαγεία των Χριστουγέννων»

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr