Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 15:15

Η Ελλάδα «μαγνητίζει» τους Ρώσους τουρίστες

Την ευκαιρία να προβάλει και να αναδείξει σε κοινό πέντε εκατομμυρίων Ρώσων το τουριστικό της προϊόν με στόχο τη βελτίωση της αναγνωρισιμότητάς της στη ρωσική αγορά ως ανταγωνιστικού τουριστικού προορισμού, που συνδυάζει μορφές εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού και ως τόπου μοναδικού για την απόκτηση πρωτόγνωρων και αυθεντικών, είχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), μέσω της συμμετοχής της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “INWETEX- CIS TRAVEL MARKET 2017” που φιλοξενήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων  η Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με το γενικό προξενείο της Ελλάδας και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, διοργάνωσε σε κεντρικό σημείο της πόλης, εκδήλωση παρουσίασης των προϊόντων, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Β. Ελλάδας καθώς και των πολλαπλών επιλογών τουριστικού, ιστορικού, θρησκευτικού, πολιτισμικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Παρευρέθηκαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι μεγαλύτεροι τοπικοί τουριστικοί, δημοσιογραφικοί, επενδυτικοί, πολιτιστικοί και κρατικοί φορείς της Αγίας Πετρούπολης.

Την κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης εκπροσώπησε ο Sergey L. Markov, πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κυβέρνησης και οι συνεργάτες του.

Εκ μέρους του ελληνικού γενικού προξενείου, ο πρόξενος Πάνος Μπεγλίτης αναφέρθηκε στις άριστες διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και στη στήριξη του ελληνικού τουρισμού από τους Ρώσους πολίτες.

Τον ΕΟΤ εκπροσώπησε η Αθηνά Σπακουρή, γενική διευθύντρια της Κεντρικής Υπηρεσίας, και ο Νικόλαος Σταμάτης, υποδιευθυντής γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της ΠΚΜ, Αλέξανδρος Θάνος, «η εισροή τουριστών από τη Ρωσία αυξήθηκε φέτος κατά περίπου 20%, προσεγγίζοντας το ένα εκατομμύριο επισκέπτες».

Δεν παρέλειψε, δε, να τονίσει ότι «για το έτος 2016 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε επισκέψεις με ποσοστό 23%, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στατιστικά στοιχεία, γεγονός που δείχνει τη σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή από όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα».

Ο κ. Θάνος είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει για πρώτη φορά τα τουριστικής προβολής της ΠΚΜ για τον πολιτισμό και τη σύγχρονη εικόνα της περιοχής.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr

αρχή της σελίδας